Zimonjić odredio tim za meč za Uzbekistanom

Nenad Zimonjić

Dejvis Kup reprezentacija Srbije svoj prvi meč u 2019. godini odigraće protiv Uzbekistana 1. i 2. februara.

Od ove sezone Dejvi Kup će se igrati po novom sistemu, a Srbija će da bi se plasirala na završni turnir morati da savlada Uzbekistan u Taškentu. Selektor Nenad Zimonjić poslao je zvaničnu nominaciju za ovaj meč, a za Srbiju će igrati Dušan Lajović, Viktor Troicki, Laslo Đere, Filip Krajinović i Nikola Milojević.

Treba napomenuti da selektor ima pravo da napravi dve promene u timu najkasnije jedan čas pre početka oficijelnog žreba zakazanog za 31. januar.

U nedelju ujutru putujemo za Taškent gde igramo meč prvog kola Dejvis kupa 2019. Uzbekistan je već godinama u Svetskoj grupi, imali smo prilike da protiv njih igramo u Beogradu. Najbolji igrač kod njih je Istomin koji je najiskusniji, on je igrač koji je između ostalih pobedio i Novaka, tako da će on biti najveća prepreka našem timu. Drugi igrač Uzbekistana nije toliko poznat, ali mislim da ćemo iskoristiti priliku u Taškentu par dana da gledamo njegove treninge i da se što bolje pripremimo za taj meč, rekao je Zimonjić.

Prema njegovim rečima, najvažnije je da se srpski igrači dobro adaptiraju i pripreme.

Što se naše ekipe tiče učestvujemo u veoma jakom sastavu: Lajović, Đere, Krajinović, Troicki i Milojević. Veoma je bitno da se dobro adaptiramo i pripremimo za meč koji će se igrati u petak i subotu samo, to je ta promena koja se desila u samom sistemu Dejvis kupa kada su sami mečevi u pitanju. Igraće se na dva dobijena seta, prvi dan dva singla, drugi dan najpre dubl pa zatim još dva singl meča. Igramo u hali na podlozi na kojoj se nekada igrao Australian Open, ali i vremenska razlika je četiri sata u odnosu na naše vreme, tako da će biti najvažnija ta adaptacija i verujem da će nam biti dovoljno da se pripremimo maksimalno i spremno dočekamo ovaj izuzetno važan meč za nas, obzirom da pobednik se kvalifikuje za Dejvis kup finale koje će se ove godine odigrati prvi put po ovom novom sistemu u Madridu. Sa nestrpljenjem očekujemo ovaj meč i daćemo sve od sebe da pobedimo, zaključio je srpski selektor.

Komentari
Advertisements