Novak ostao bez reči, Nadal: Igrao je neverovatno

Finalisti Australijan opena Rafael Nadal i Novak Đokovićodigrali su veoma emotivno finale u Melburnu koje je pripalo srpskom teniseru.

Đoković je slavio nakon nešto više od dva sata igre veoma dominantnim tenisom, te je Nadal morao da se pomiri sa činjenicom da je Đoković bolji u ovom trenutku. Španac je priznao da je iza njega veoma težak period, ali isto tako je istakao da je Novak igrao neverovatno danas.

 – Velike čestitke Novaku, kao prvo. Neverovatan tenis je odigrao danas. Hvala svim ljudima koji su učestvovali u organizovanju ovog turnira, kao i mojim sponzorima koje delim sa turnirom. Nijedan turnir na svetu ne napreduje kao ovaj i veliko hvala organizatorima, još jednom. Ovo su bile veoma emotivne nedelje za mene. Prošao sam teške trenutke prošle godine. Iako ovo nije bilo dobro veče za mene, bilo mi je veoma važno. Nastaviću da se borim vredno, da budem što bolji – rekao je Rafael Nadal.

Potom je reč preuzeo, kako su ga prozvali, kralj ,,Rod Lejver arene“, za koga je ovo bila rekordna, sedma titula u Melburnu.

– Težak meč danas. Želim da čestitam Rafi jer je došao dovde i pored svih loših stvari koje su ga zadesile u poslednje vreme. Kao što je i Rafa imao probleme, tako sam ih imao i ja u poslednjih godinu dana i veoma je emotivno sve ovo za mene. Ostao sam bez reči. Želim da zahvalim svom timu na podršci. Ovo jeste individualan sport, ali oni su uvek bili uz mene. Želim da pozdravim i moju porodicu. Suprugu Jelenu, sina Stefana i kćerku Taru. Ovaj trofej je još specijalniji, jer imam divne ljude oko sebe sa kojima mogu da podelim ovu sreću. Moram da se složim sa Rafom. Ovo je najbolji turnir na svetu, po organizaciji – kazao je Novak Đoković.

 

Komentari
Advertisements