OTKRIVAMO: TOP 5 transfera u Seriji A koje ste možda propustili!

270119 Kucka SC

Do kraja prelaznog roka u italijanskoj Seriji A ostala su svega četiri dana.

Iza nas je vrlo uzbudljiv januarski prelazni rok, u kojem se dogodilo nekoliko velikih transfera, uključujući transfer Lukasa Pakete iz Flamenga u Milan za 35 miliona evra, te Kšištofa Pjateka iz Đenove, takođe u Milan za isti iznos novca.

Međutim, s obzirom na brojna događanja u poslednjih nekoliko dana, postoji nekoliko transfera koje ste možda propustili.

Donosimo vam listu onih najvažnijih, koji su vam možda prošli ispod radara.

Hamed Junior Traore

Polivalentni vezista iz Obale Sonovače, rođen 16. februara 2000. godine, važi za jednog od najtalentovanijih fudbalera Afrike. Ove sezone briljira u Empoliju, a Fiorentina ga je dovela za 12 miliona evra. Do kraja sezone ostaće u Empoliju, a od sledeće sezone počinje avanturu u dresu „viole“. O ovom igraču ćemo sigurno još čuti…

Juraj Kucka

Slovački vezista napustio je redove turskog Trabzona i potpisao ugovor sa Parmom, koja je za usluge bivšeg fudbalera Milana platila 5 miliona evra. Kucka bi, uz Žervinja, trebalo da čini najjaču kariku kluba sa Enio Tardinija.

Valter Birsa

Slovenački virtuoz napustio je brod koji tone (Kjevo) i potpisao ugovor sa Kaljarijem. Birsa je u transferu vrednom 2.5 miliona evra stigao na Sardiniju, a misija mu je da spasi Kaljari od ispadanja.

Žandrei

Dosadašnji golman brazilskog Šapekoensea odlučio je da se otisne u evropski fudbal. Po mnogima jedan od najboljih golmana brazilskog prvenstva potpisao je za Đenovu, a Šapekoense je zaradio oko 3 miliona evra. Žandrei ima 25 godina i sigurno tek ulazi u prave golmanske godine. Imamo li novog Alisona u Seriji A? Vreme će pokazati…

Stefano Okaka

Iskusni napadač vratio se u Seriju A nakon tri godine lutanja po Belgiji i Engleskoj. Okaka je došao u Udineze iz Votforda na pozajmicu do kraja sezone, ali najverovatnije će na „Dacia Areni“ ostati i sledeće sezone. Okaka je u prvom nastupu za Udineze postigao gol, pokazavši da će biti važna karika za ekipu Davidea Nikole u nastavku prvenstva.

Komentari
Advertisements