Mihajlović tek preuzeo Bolonju, a već traži pojačanje: Želja – hrvatski napadač!

290119Mihajlovic

Siniša Mihajlović je u ponedeljak i zvanično postao novi trener italijanskog prvoligaša Bolonje.

Srpski trener veoma dobro poznaje okruženje i klub pošto mu je prvi veći trenerski angažman bio upravo na klupi Bolonje. Bila je to sezona 2008/09, a u tom svom prvom samostalnom trenerskom poslu u karijeri zadržao se tek 22 utakmice.

Bolonja je trenutno 18. na tabeli Serije A, u zoni ispadanja, iako ima isti broj bodova kao i Empoli, koji drži 17. mesto.

Mihajlović je navodno zatražio dolazak dva pojačanja, a prvo ime na listi želja je hrvatski napadač i član Juventusa, trenutno na pozajmici u Fiorentini, Marko Pjaca.

Nizbrdo je krenula karijera Pjace nakon teške povrede koju je zadobio nastupajući za reprezentaciju Hrvatske u prijateljskoj utakmici protiv Estonije. Utakmica je odigrana u martu 2017. godine, a nakon toga 23-godišnji krilni napadač nikako da se vrati u pređašnju formu.

Juventus nije mogao da mu pruži priliku pa ga je poslao na pozajmicu u Šalke u kojem se nije naigrao, a isto važi i za aktuelnu situaciju u Fiorentini. Sakupio je šesnaest nastupa, ali prosečno tek 42 minuta u njima. Postigao je jedan gol i jednom asistirao.

Italijanski mediji često navode da bi Pjaca mogao uskoro da napusti Fiorentinu, a poslednjih nedelja povezivan je sa prelaskom u Đenovu. Ali, sada se u trku uključila i Bolonja, koja je Pjaci spremna da ponudi minutažu i važnu ulogu u ekipi.

Pjacin transfer u Juventus vredan 23 miliona evra je najunosniji posao zagrebačkog Dinama u istoriji.

Komentari
Advertisements