Krstajić oduševljen Markovićem i Jovićem, plasman na Evropsko prvenstvo prioritet

Mladen Krstajić

Selektor Fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić istakao je da ,,orlovi“ mogu da se plasiraju na Evropsko prvenstvo 2020. godine i uz to pohvalio mlade igrače koje naša zemlja ima, preneo je danas ,,Informer“.

Srbija će se za plasman na kontinentalno prvenstvo boriti zajedno sa Portugalijom, Ukrajinom, Litvanijom i Luksemburgom, što selektor Krstajić smatra prebrodivom preprekom.

– Kao i svake godine, spremam se maksimalno ozbiljno i studiozno u poslovima koji me očekuju. Prošla godina bila je puna izazova i mogu da budem zadovoljan da smo izgurali godinu onako kako smo želeli. Počinjemo kvalifikacije koje neće biti nimalo lake. Portugalci su aktuelni evropski šampioni, tu su i uvek neugodni Ukrajinci, mi smo tu koji želimo da posle 20 godina odemo na Evropsko prvenstvo – rekao je Krstajić.

Uprkos raznim pisanjima u vezi sa reprezentacijom, Krstajić ističe da svi treba da budu u službi Srbije.

– Možda se neki od vas ne bi složili jer se svašta pisalo, i što je trebalo i što nije. Mislim da je Srbija iznad svih nas i da svi mi trebamo da budemo u službi Srbije – istakao je Krstajić.

Reprezentativci Srbije iz kola u kolo briljiraju u svojim klubovima, a bivši fudbaler Partizana posebno ističe buduće nosioce našeg nacionalnog tima – Svetozar Marković i Luka Jović.

– Sveta je zaista jedan veliki talenat, razlika između njega i mene je što je on upao u vatru pre mene, ja sam došao sa 22 godine. Zaista je budućnost srpskog fudbala, u ovom mometu ako bih ja odlučivao o njegovoj karijeri sigurno bih uticao na to da ostane još nekoliko godina u Partizanu, da se stabilizuje, da zaigra za mladu reprezentaciju što je u ovom momentu prioritet za njega. Mislim da treba da ostavi pečat u Partizanu, da napravi tu pravi korak i da sa tim napravi karijeru u inostranstvu.

Međutim, mnogobrojne simpatije fudbalskog sveta pokupio je, ove sezone briljantni, Luka Jović. Ni Krstajić nije ostao imun na sezonu koju uz sebe ima napadač Ajntrahta iz Frankufta.

– Luka Jović je eksplodirao, malo je ko očekivao od njega te partije jer je bio u zapećku u Benfici, pa je došao posle u Frankufrt. Druga liga, druge navike, drugi sistem, ali je on sve to prevazišao sjajno. Mislim da su mu Gaćinović, Rebić i Kostić mnogo pomogi. Oni su jedna družina koja na terenu pokazuje i kvalitet i harizmu i vidi se ta atmosfera među njima. Šta god odluči, on je sebe izgradio kao igrač i mislim da će uspeti gde god da bude igrao – kazao je Krstajić.

Komentari
Advertisements