Fed kup: Srbija odradila prvi trening u engleskom Batu, prvi meč u sredu protiv Gruzije

Fed kup reprezentacija Srbije

Fed kup takmičenje I grupe Evro-afričke zone u kome se nalazi i selekcija Srbije startuje u sredu 6. februara 2019. godine i odvijaće se po round robin sistemu.

Zonsko takmičenje je od 2019. podeljeno u dve grupe A i B, dva grada, odnosno dve države koje će biti domaćin.

Fed kup selekcija Srbije smeštena je u grupu B, a domaćin ove grupe koja okuplja osam ekipa biće grad Bat u Veliko Britaniji.

Pored Srbije grupu B čine: Velika Britanija, Hrvatska, Mađarska, Turska, Grčka, Gruzija i Slovenija.

Fed kup selekcija Srbije u sastavu: Aleksandra Krunić, Olga Danilović, Ivana Jorović i Nina Stojanović, predvođene selektorom Tatjanom Ječmenicom Jevtić, doputovala je u Bat 3. februara 2019. u večernjim časovima i danas su odradili prvi trening u hali Univerziteta Bat u kojoj će predstoječi mečevi biti odigrani.

Devojke su raspoložene, zdrave, atmosfera je pozitivna. Zadovoljni smo terenom i uslovima koje imamo ovde za trening, sve je dobro što se tiče tih tehničkih stvari. Prvi trening je protekao odlično, najbitnije je da nema povreda, devojke su spremne i ja verujem da će one u sredu izaći na teren i da će svaka dati maksimum, rekla je Tatjana Ječmenica Jevtić, selektor Fed kup selekcije Srbije.

Takmičenje u Batu i kao i u Grupi A koja se igra u Zjelonoj Gori odvijat će se po round robin sistemu. Osam (Bat) i sedam (Zjelona Gora) ekipa podeljeno je u po dve grupe (A i B), svaki meč u grupi podrazumeva dva singl susreta i dubl. Prvi singl igraju drugi reketi oba tima, po završetku ovog meča igra se drugi singl u kome se sastaju prvi reketi, nakon drugog singla sledi dubl meč.

Pobednici grupa kako u Batu, tako i Zjelonoj Gori boriće se međusobno za plasman u plej of za popunu Svetske grupe B 2020, koji je na programu 20. i 21. aprila 2019. godine.

Grupa B u Batu podeljna je na dve grupe, a voljom žreba prvu (A) čine: Velika Britanija, Mađarska, Grčka i Slovenija. Pobednik ove grupe ukrstiće se u baražu sa pobednikom grupe B koju voljom žreba čine: Srbija, Hrvatska, Gruzija i Turska.

Fed kup reprezentacija Srbije

Poznat je i raspored mečeva.

Fed kup tim Srbije prvi meč odigraće u sredu 6. februara 2019. protiv selekcije Gruzije sa početkom u 10:00 časova po lokalnom vremenu na centralnom terenu (11:00 po srednjeevropskom vremenu kome pripada i Srbija).

U četvrtak (7. februar) Srbija će rekete ukrstiti sa selekcijom Turske sa početkom u 10:00 časova po lokalnom vremenu na terenu broj 1 (11:00 po srednjeevropskom vremenu kome pripada i Srbija).

U petak (8. Februar) Srbija će odmeriti snage sa reprezentacijom Hrvatske sa sa početkom u 10:00 časova po lokalnom vremenu na centralnom terenu (11:00 po srednjeevropskom vremenu kome pripada i Srbija).

Objavljene su i nominacije timova, ali do samog početka takmičenja može doći do promena.

Nominovani tim Srbije čine: Aleksandra Krunić, Olga Danilović, Ivana Jorović i Nina Stojanović, selektor Tatjana Ječmenica Jevtić.

Nominacije naših protivnika u grupi izgledaju ovako:

Hrvatska: Dona Vekić, Jana Fet, Tena Lukas, Ana Konjuh i Darija Jurak, selektor Iva Majoli.

Gruzija: Ekaterina Gorgodze, Mariam Bolkvadze, Oksana Kalašnjikova, Zozija Kardava, Margalita Čakhnašvvili-Ranzinger, selektor Margalita Čakhnašvvili-Ranzinger.

Turska: Pemra Ozgen, Kagla Bujukakčaj, Ajla Aksu, Ipek Sojlu, Berfu Čengiz i selektor Aladin Karagoz.

Grupa A biće odigrana u poljskom mestu Zjelona Gora, a tamo će se takmičiti: Poljska, Rusija, Ukrajina, Estonija, Bugarska, Danska i Švedska.

Komentari
Advertisements