Stefana Veljković posle prvog trofeja u Italiji: Želim zlato sa Srbijom u Tokiju

Stefana Veljković

Reprezentativka Srbije, Stefana Veljković, nastavila je žetvu trofeja. Sa svojim klubom, Novarom, Stefana je osvojila titulu pobednika Kupa Italije, pošto je u finalu, u Veroni, savladala Imoko Volej Koneljano sa 3:2, po setovima 25:22, 20:25, 12:25, 25:22 i 15:12.

Stefana Veljković je za pobednički tim osvojila 11 poena (2 bloka, napad 11 – 9, 82 %).

Nazire li se kraj ovom sjajnom nizu?

– Koliko ja mogu da sagledam, još nisam rekla poslednju reč – kroz smeh odgovara sjajna reprezentativka Srbije. – Ima još izazova, ima još vatre u srcu i glavi, tako da, sigurna sam, još ću gledati sa postolja i radovati se, zajedno sa svojim saigračicama u reprezentaciji, ali i na klupskom nivou, jer želimo još dosta toga.

Šta nedostaje u ovoj prepunoj riznici trofeja?

– Pre svega olimpijsko zlato. Osvojile smo zlato na Svetskom i Evropskom prvenstvu i srebro na OI u Riju. Sa reprezentacijom Srbije, jasno je šta želimo na Igrama u Tokiju.

Osvajanje Kupa Italije, u veoma jakoj konkurenciji, svakako je uspeh karijere za tebe, bar što se tiče klupskog takmičenja.

– Imala sam mnogo uspeha u Poljskoj, ali ovo je nešto što sam jako želela od kada sam prešla na Apeninsko poluostrvo. Neopisiv je osećaj da je već jedan pehar u Italiji u mojim rukama. Naravno, tu moje saigračice i ja ne želimo da stanemo. Rešene smo da osvojimo i ligu Italije. Šanse imamo, kvalitet takođe, pa, videćemo – zaključila je zlatna reprezentativka Srbije Stefana Veljković.

Komentari
Advertisements