Priznanja za Španovićevu i Jovančevića

Ivana Španović

Najuspešniji predstavnici srpske “kraljice sportova” danas su primili priznanja na svečanosti Atletskog saveza Srbije (ASS), koja je održana u prostorijama Hotela ,,M“ na Banjici.

Zaokružena je još jedna atletska godina koja iza sebe ostavlja mnogo uspeha. Događaj je otvorio predsednik ASS, Veselin Jevrosimović koji se obratio svim prisutnima:

– Funkcija predsednika jednog od najuspešnijih granskih sportskih saveza u Srbiji predstavlja izuzetnu čast i ponos pogotovo nakon završene godine u kojoj je Ivana Španović osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u dvorani i tako ušla u istoriju kao prvi atletičar naše zemlje koji se okitio najsjajnijim odličjem na najvećoj atletskoj smotri. Taj uspeh prati još 59medalja koje su osvojili naši reprezentativci na međunarodnim takmičenjima tokom protekle godine. Zato najveću zaslugu za uspeh domaće kraljice sportova imaju atletičari i njihovi treneri koji su svojim vrhunskim rezultatima na domaćem i međunarodnom nivou dokazali da naša škola atletike ima vrhunsku perspektivu, što govori i da mi u Atletskom savezu Srbije posvećeno radimo za budućnost ovog sporta – kazao je Jevrosimović.

Za najbolju atletičarku u seniorskoj konkurenciji izabrana je Ivana Španović, dok je u muškoj to bio Strahinja Jovančević.

Najbolji atletičari po kategorijama:

Jovana Mićić, mladja pionirka
Dzemal Hasanović, mladji pionir
Nemanja Dostanić, stariji pionir
Adriana Vilagoš, starija pionirka
Nikola Mujanović, mladji junior
Ivana Ilić, mladja juniorka
Elzan Bibić, stariji junior
Anja Lukić, starija juniorka
Aleksa Kijanović, mladji senior
Milica Gardašević, mladja seniorka

Komentari
Advertisements