,,Večiti“ naturalizuju Odža i Pejdža

Markus Pejdž

KK Partizan i KK Crvena zvezda pokušaće uoči Kupa ,,Radovoja Koraća“ da obezbede srpske pasoše za Markusa Pejdža i Majkla Odža, preneo je danas ,,Sportski žurnal“.

Prema propozicijama takmičenja, svim učesnicima je dozovljeno najviše četiri strana igrača koji mogu da se registruju za odigravanje utakmica u Nišu. Sve ekipe će do ponedeljka, 11. februara u podne, morati da prinesu spisak igrača koji će učestvovati u bici za ,,Žućkovu levicu“.

Pravila su jednostavna – srpski pasoš mogu dobiti samo igrači koji nisu reprezentativci neke druge zemlje i koji ne planiraju to da postanu.

Partizan u svojim redovima ima pet stranih reprezentativaca, a to su: Nikolić (Slovenija), Renfro i Gegić (BiH), Lendejl (Australija), dok Si uz pasoš Francuske ima i pasoš Malija.

Majkl Odžo

Što se Crvene zvezde tiče, tu su: Beron (SAD), Perperoglu (Grčka), Cirbes (Nemačka), Faje (Senegal) i Reglend koji ima pasoš Liberije.

Kada se sve ovo uzme u obzir, izbor pada na po jednog košarkaša iz obe ekipe – Markusa Pejdža i Majkla Odža, koji mogu da dobiju srpsko državljanstvo i tako zaigraju u Nišu.

Dodeljivanje srpskog pasoša nije strano u domaćoj košarci. Ranije su državljani naše zemlje postajali Markus Vilijams, Čarls Dženkins, Dilan Enis…

Kup ,,Radivoja Koraća“ održaće se u Nišu od 14. do 17. februara.

Komentari
Advertisements