Milojević blista pred meč sa Vojvodinom: Novajlije fenomenalne, Marin suvo zlato

Vladan Milojević

Trener Crvene zvezde, Vladan Milojević, još jednom je izrazio zadovoljstvo zbog načina na koji su njegovi igrači odradili pripreme u Turskoj.

Posebno je konstatovao da je klub odradio fenomenalan posao u prelaznom roku i pohvalio novajlije.

Zadovoljan sam radom novajlija, klub je uradio fenomenalan prelazni rok, baš kako je trebalo. Pojedine igrače koji su ranije traženi uspeli smo sada da dovedemo. To su momci sa iskustvom, doneli su kulturu evropskih igara iz zemalja u kojima su bili. Potrebno mi je da prenose to, drugačije je kada ja to pričam, a drugačije kada jedni druge podstiču na taj način što mi je posebno drago i olakšava mi posao. Fudbal je danas apsolutni profesionalizam, jeste i igra i zabava, ali je otišao mnogo daleko i igrači moraju da budu profesionalni u svakom segmentu, i treninga, i svog života, rekao je Milojević.

Posebno poglavlje zaslužuje Marko Marin.

To je igrač kakav se dugo nije pojavio u Crvenoj zvezdi. Privilegija je za navijače i sve ljubitelje fudbala da možemo da gledamo jednog Marka Marina. Profesionalan odnos prenosi na mlađe igrače, mogu mnogo više da nauče od njega, nekada mnogo više nego kroz vežbe. Marin je suvo zlato Crvene zvezde. Mnogo znači samo njegovo prisustvo i to što mladi igrači mogu da provode 24 časa sa njim, a ne da ga gledaju tamo negde daleko. Marko je igrač-lider, a svaki trener želi što više lidera u ekipi. Što se tiče njegovog transfera, prelazni rok je živa stvar, videćemo.

Navijači su dugo čekali dolazak Mirka Ivanića.

Svi igrači koji su došli su fenomenalni. Još jednom se potvrdio odličan rad sportskog direktora Mitra Mrkele, u saradnji sa mnom, i jasna je namera kluba da investira u potencijal, a najveći potencijal kluba su igrači. Imamo odličan tim, dosta igrača i biće paklena konkurencija u svakom slučaju, ali to je Crvena zvezda. Klub živi od prodaje igrača, ali stalno se menjaju stvari. Igrači koji su došli su dobri i iskusni, i mogu i da ostanu duže u Zvezdi, jer je potreban kontinuitet. Jirka je ’97. godište, Vulić i Gajić su ’96, Ivanić je crnogorski reprezentativac i igrao je Ligu šampiona, zdrava je konkurencija i dobro je kako možemo da kažemo da smo svaki put bolji nego što smo bili, naglasio je trener crveno-belih.

Konkurencija za mesto u prvom timu biće nikad jača.

Oni jako dobro znaju da ja jednostavno imam „alatke“ u ekipi i da biram igrače sa saradnicima u stručnom štabu u odnosu na protivnika, i to je uvek najbolji mogući tim u datom trenutku, a ne znači i da je najbolji. Na raspolaganju imamo stvarno sve dobre momke, sve razumeju, a prirodna je želja svih da igraju. Svi guramo u jednom pravu, to je osvajanju titule i Kupa, i tome svi moramo da se podredimo. Idemo od nule, meč po meč, cilj je dupla kruna, postoji velika želja i daćemo sve od sebe. Jedva čekamo da počne prvenstvo.

Prolećna premijera protiv Vojvodine zakazana je već za narednu subotu, a Milojević očekuje veliki broj navijača.

Ne sumnjam u naše navijače. Treba da podrže ove momke, i oni uvek daju sve od sebe koliko god da ih dođe na stadion. Verujem da će napraviti atmosferu kakvu znaju, zaključio je Milojević.

Komentari
Advertisements