Petar Božić: Partizan radi odlične stvari

Petar Božić

Nekadašnji trener Partizana, Petar Božić, biće deo Interkontinentalnog kupa u Rio De Žaneiru.

Božić je pomoćni trener u stručnom štabu Ostin Sparsa, a upravo će šampioni Razvojne lige iz prošle sezone uz AEK, San Lorenco i Flamengo nastupiti na ovom takmičenju.

Ovo je velika čast za nas i odlična prilika da napredujemo u duelima sa evropskim i južnoameričkim timovima. To je potpuno drugačiji stil košarke od onog na koji smo mi navikli, rekao je Božić za „Eurohoops“.

Božić je istakao da prati svoje nekadašnji klub.

Pratim svoj bivši klub, navijam za Partizan. Mislim da su poslednjih godina napravili veliku stvar u finansijskom oporavku i u dovođenju mnogo talentovanih košarkaša, dodao je Božić.

Najtrofejniji igrač u istoriji crno-belih pojasnio je šta za njega znači iskustvo u Ostin Sparsima.

Kao igrač i pomoćni trener naučio sam mnogo o košarci. Ali kao trener Partizana shvatio sam da je ovo posao koji želim da radim. Sparsi su sjajna organizacija, najbolja sredina za razvoj koju sam mogao da poželim. Trenutno ne razmišljam kada ću ponovo bit glavni trener, samo radim na razvoju i napretku.

Nezaobilazna tema je još jedan bivši igrač Partizana, Bogdan Bogdanović.

Očekivao sam od njega velike stvari, jer je on takav karakter. Sjajan je tip, veoma talentovan i izuzetno kompetitivan. Drago mi je što sve to dokazuje u NBA ligi, zaključio je Božić.

Komentari
Advertisements