Potpredsednik KSS: Kup se igra ili u Nišu ili bez publike

Kup Radivoja Koraća

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dušan Projović kazao je da nemile scene koje mogu da se dese na utakmicama Kupa Radivoja Koraća pokvare utisak, ali organizatori čine sve da sve protekne u najboljem redu.

Po peti put u nizu, a 10. otkako takmičenje nosi naziv po proslavljenom košarkašu Radivoju Koraću u Nišu će se održati praznik srpske košarke. Plasman na završnicu ovog turnira obezbedili su: Partizan, Crvena zvezda, Mega Bemax, FMP, Dinamik, Borac, Novi Pazar i Sveti Đorđe.

Pre nekoliko dana održan je sastanak gde se raspravljalo o bezbednosti na utakmicama u Kupu. Često se ističe kako samo u Nišu može da se odigra večiti derbi u prisustvu navijača oba tima, pošto to čak ni u Beogradu, u prvenstvenim mečevima, nije slučaj. Dešavalo se prethodnih godina da bude sukoba navijača, korišćenja pirotehnike, bacanja petardi na teren, a pre dve godine prisustvovali smo nemiloj sceni kada je član Skupštine KSS-a Miodrag Radović pogođen bakljom zbog čega je zadobio tešku povredu oka.

 – Došli smo do toga da se Kup igra u Nišu ili bez publike. Nažalost te nemile scene koje mogu da se dese na tim utakmicama pokvare utisak, a verujte mi da organizatori zajedno sa MUP-om i agencijom koja je zadužena za obezbeđenje manifestacije čine sve da sve protekne u najboljem redu. Naš osnovni cilj i prioritet je da stvorimo ambijent i da apelujemo na sve da navijaju sportski – Projović, a prenele su ,,Južne vesti“.

Kup Radivoja Koraća održaće se od 14. do 17. februara u Nišu, a titulu brani Partizan.

Komentari
Advertisements