Kup Radivoja Koraća: Bezbednost glavni cilj, potraga za huliganom traje dve godine

Kup Radivoja Koraća

Pred nama je završni turnir Kupa Radivoja Koraća, koji će tradicionalno biti odigran u Nišu, ove godine od 14. do 17. februara.

Bezbednost svih učesnika finalnog turnira je glavna tema, a već dve godine se ne zna ko je u finalnom meču bakljom pogodio dugogodišnjeg funkcionera Košarkaškog saveza Srbije, Miodraga Radovića.

Kako prenose Južne vesti u policiji su, kao i prošle godine, novinare uputili na Više javno tužilaštvo, gde im je rečeno da je podneta prijava protiv NN lica, a njegovo pronalaženje povereno policiji.

Prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović, nedavno je na navijače da se ponašaju fer i sportski i da igračima prepuste glavne uloge, dok je potpredednik KSS Dušan Projović izjavio da se čini sve da turnir protekne u najboljem redu.

Trenuci ljubavi ili emocije koje Nišlije pružaju košarkašima, kad radite otvorenog srca, pune duše, daju neki efekat, pa i ljudi koji dođu navijaju sportski i da podrže svoj tim. Nama je generalno uvek moto da je to utakmica, da je to igra, a da to nije rat i tako treba i da bude uvek. Specifično jeste, jer kada su klubovi kao organizatori domaćini susreta, oni imaju pravo da mali broj karata daju protivničkom taboru, a u Nišu na ovoj manifestaciji je to nemoguće jer jer tu imate pristalice oba kluba. Pogotovu kada su u naboju najtežih utakmica, odnosno utakmicama finala, rekao je Projović u emisiji „15 minuta“.

Mišljenje mnogih je da samo u Nišu može da bude odigrana utakmica uz prisutvo navijača Crvene zvezde i Partizana u hali.

Došli smo do toga da se Kup igra u Nišu ili bez publike. Nažalost te nemile scene koje mogu da se dese na tim utakmicama pokvare utisak, a verujte mi da organizatori zajedno sa MUP-om i agencijom koja je zadužena za obezbeđenje manifestacije čine sve da sve protekne u najboljem redu. Naš osnovni cilj i prioritet je da stvorimo ambijent i da apelujemo na sve da navijaju sportski, dodao je Projović.

Prvog dana finalnog turnira KRK, u četvrtak, sastaće se FMP – Sveti Đorđe i Partizan – Novi Pazar, dok će u petak snage odmeriti Mega Bemax – Borac i Crvena zvezda – Dinamik.

Komentari
Advertisements