Regionalna liga pred raspadom

Alesandro Kralj

Regonalna vaterpolo liga nalazi se pred gašenjem, nakon sastanka Vaterpolo saveza Srbije  (VSS) sa svim domaćim klubovima koji učestvuju u njoj, najavio je direktor Vaterpolo saveza Hrvatske (HVS) Perica Bukić.

Nakon incidenta koji se dogodio u Splitu u subotu, kada su napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde koji je trebalo da odigraju meč Regionalne lige sa Mornarom, na današnjem zasedanju VSS i svih srpskih klubova koji učestvuju u regionalnom takmičenju (Crvena zvezda, Partizan, Šabac, Radnički, Vojvodina, Nais i Valjevo) zaključeno je da naši timovi ne žele da gostuju u Splitu, kao ni u mestima koja nisu udaljena bar 200km od tog hrvatskog grada.

Odgovor je stigao iz Vaterpolo saveza Hrvatske, koji smatraju da ova odluka srpskih timova znači i raspad Regionalne lige.

 – HVS će doneti neke odluke na sednici nakon što prikupe i prođu svu dokumentaciju. Lično sam šokiran i iznenađen odlukom srpskih klubova koji su izneli uslov za igranje utakmica 200 kilometara dalje od Splita. To nema nikakvog smisla, ni sportskog ni bilo kakvog drugog. Sigurnost nije upitna. Naravno, govorim o sigurnosti na sportskim borilištima u Splitu. Pre nekoliko dana se dogodio incident koji se mogao dogoditi bilo gde i bilo kad. Nije se dogodio za vreme utakmice, tako da mi ta odluka nikako nije jasna – rekao je direktor HVS-a Perica Bukić i dodao:

 – Ponavljam, govorim u svoje ime, ali sve mi miriše na to da oni na ovaj način polako istupaju iz Jadranske lige i lako je moguće da je ovo njen kraj.

 

Komentari
Advertisements