Trinkijeri: Nemamo mentalnu disciplinu, čeka nas izuzetno težak meč sa FMP-om

Andrea Trinkijeri

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri nije imao mnogo toga da zameri svojim igračima nakon današnje pobede nad Novim Pazarom u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća.

Partizan je danas sa 30 poena razlike slavio protiv Novog Pazara (102:72) i tako su crno-beli na dominantan način započeli odbranu trofeja u Kupu Radivoja Koraća.

Andrea Trinkijeri smatra da je njegova ekipa odigrala korektno, te je uporedio Kup sistem Srbije sa onim iz Italije.

– Prvo želim da čestitam Novom Pazaru na dobroj igri. Borili su se, imali su dobre momente. Mi smo igrali korektno, odradili smo posao. Napravili smo prvi korak, pripremamo se za drugi. Moram da spomenem i ovaj sistem takmičenja. Mi smo to imali u Italiji pre nekih 14-15 godina, da dve prvoplasirane ekipe igraju u Kupu sa prvoligašima, to je bilo dobro za košarku – rekao je Andrea Trinkijeri.

Ekipu Partizana u polufinalnom duelu čeka FMP.

– Biće izuzetno teška utakmica, znam da svaki trener to ponavlja, ali iskreno to mislim. Dobar su tim, čvrsti su, znaju kako da vas navedu da igrate lošu košarku. Ni u jednoj zemlji Kup nije za favorite, jer se igra samo jedan meč. Moramo da budemo disciplinovaniji, u nekim momentima smo bili katstrofalni. Moglo je bolje, ali i gore.

I pored veoma ubedljive pobede, italijanski stručnjak nije potpuno zadovoljan današnjom utakmicom svojih igrača.

– Red rad i discpilina. Pokušavamo da nađemo zonu komfora, da skratimo rad. Nemamo mentalnu disciplinu i to sam rekao i igračima. Ponavljaćemo svaki dan dok ne naučimo – istakao je Andrea Trinkijeri.

Trinkijeri je danas pružio veću priliku mladom dvojcu Urošu Trifunoviću i Marku Pecarskom.

– Treneri nikada nisu zadovoljni, nisam ni ja. Ipak, mislim da su Uroš i Marko bili korektni. Mora da se počne od nečega – poručio je Trinkijeri.

Komentari
Advertisements