Tomić posle Dinamika: Poremećena hemija i još ponešto

Milan Tomić

Trener košarkaša Crvene zvezde, Milan Tomić, čestitao je svojim igračima plasman u polufinale Kupa Radivoja Koraća, a potom navijačima ponudio nekoliko razloga koji su bili uzrok loše utakmice protiv Dinamika.

Tomić je rekao da se hemija u ekipi malo poremetila i obrazložio da su uzrok tome povrede.

Čestitam Dinamiku na odličnoj utakmici, a mom timu za povratak u utakmicu. Ako se ne varam, vratili smo se iz minusa od 13 poena. Važno je da smo pobedili. Sigurno da nismo igrali dobru košarku. Nije opravdanje, ali Filip Čović je bio bolestan sedam dana, Perpreroglu nije trenirao deset dana zbog problema sa leđima, Lazić se vratio posle šest nedelja. Sigurno se i hemija u ekipi malo poremetila. Sigurno je da ćemo bolje odigrati u polufinalu i bićemo spremni za tu utakmicu, rekao je Tomić.

U polufinalu favorita nema.

Megina utakmica je ličila na našu, da bilo je sličnosti. Da li mislim da smo favoriti? Kup je specifično takmičenje, ne samo kod nas, već širom Evrope i u njemu nema favorita, dodao je Tomić.

Marko Kešelj je odbacio mogućnost da je Zvezda potcenila Dinamik.

Kao što svi znate, prva utakmica na Kupu je veoma nezgodna, a protivnik je bio veoma raspoložen i raspucan. Nama je trebalo mnogo vremena da pronađemo ritam u odbrani. Srećom uspeli smo u četvrtoj deonici i uspeli da preokrenemo utakmicu. Ne bih rekao da smo potcenili protivnika, ali nismo pokazali najbolje lice u 30 minuta. Uticalo je možda i što smo promašili otvorene šuteve na početku pa je možda to uticalo na igru u napadu. Ipak, pre svega greška je bila u manjku energije u odbrani, izjavio je Kešelj.

Komentari
Advertisements