Živadinović kritikuje: Kao da selektor strepi da pomoćnici ne budu pametniji od njega

Mladen Krstajić

Nekadašnji selektor Jugoslavije, Milan Živadinović, prokomentarisao je izbor Nikole Žigića u stručni štab Mladena Krstajića.

Popularni Živa izjavio je da mu ovo kadriranje deluje kao da selektor ne želi da pomoćnici budu pametniji od njega i podsetio na vreme kada je on bio selektor.

Kada sam ja bio selektor, uzeo sam u tom trenutku dva najbolja trenera iz Crvene zvezde i Partizana koja su mogla da mi budu na raspolaganju, Vladimira Petrovića Pižona i Branka Rašovića. Obojica su već bili dokazani treneri, sa velikim znanjem i iskustvom. Ovakvo kadriranje mi deluje kao da glavni strepi da mu pomoćnici ne budu pametniji od njega. Doduše, neka dovedu i tamo nekog Džona iz Afrike, ali ako ne bude rezultata svi moraju da lete. Prošao je letos „Ruski voz“ kada je samo selektor mogao da odgovara, a ako ne bude rezultata za Evropsko prvenstvo treba kompletno rukovodstvo FSS da podnese ostavku, izjavio je Živadinović za „Danas“.

On je dodao da se zna ko sme da vodi reprezentaciju.

Nije tačno da Srbija nema kvalitetnih mladih trenera. Ne moraju moju generaciju da zovu, ali zato mora da postoji jasan kriterijum uslova. Ipak je A selekcija nešto što treba da bude vrhunac karijere, a ne škola za trenere početnike, dodao je Živadinović.

Komentari
Advertisements