Ćurčić debituje: Protiv Partizana sam prepoznao skriveni potencijal Dinama

Saša Ćurčić

Nekadašnji fudbaler Partizana, Saša Ćurčić, debitovaće danas protiv Spartaka kao pomoćni trener Dinama iz Vranja.

Ćurčić nije prisustvovao pripremama u Turskoj, ali kaže da poznaje dosta igrača, a zanimljivo je da se u njihovu skrivenu snagu uverio u utakmici sa Partizanom koja je završena pobedom crno-belih od 6:0.

Imao sam priliku da upoznam pojedine igrače u utakmici sa Partizanom i već tada sam primetio skriveni potencijal i moć Dinama. Tada se javila želja da ako kojim slučajem odlučim da radim u Srbiji i nastavim sa seniorskom karijerom, to bude u Dinamu. Znam polovinu igrača, ali zbog obaveza u Kristal Palasu, nisam mogao da prisustvujem pripremama u Turskoj, rekao je Ćurčić za Sportsk žurnal.

Prema njegovim rečima Dinamo više nije ista ekipa kao jesenas.

Cela simbioza kluba, hemija i energija je promenjena i to više nije ista ekipa kao jesenas. Tabela je varljiva i ne pokazuje stvaran odnos moći ovog tima. U tehničkom smislu, mala je razlika između poslednjih osam timova. Svako svakog može da pobedi.

On je izneo i osnovne zahteve od igrača, odnosno naglasio na čemu će se raditi ovog proleća.

Od igrača tražim profesionalizam i maksimalnu posvećenost u ostvarivanju zajedničkog cilja, da se ne plaše ako naprave grešku i da veruju u sebe. Radićemo na poboljšanju mentalnog sklopa i sampouzdanja. Očekuju nas mukotrpni treninzi. Volim dinamiku, pas igru i na to ćemo se fokusirati. Želimo da radimo bez pritiska, paranoje, drame i da jednostavno pustimo igrače da igraju. Napravićemo zajedništvo u ekipi. Nadam se da će ovo biti lepo proleće, zaključio je Ćurčić.

Utakmica Dinamo – Spartak biće odigrana u Surdulici od 14 časova.

Komentari
Advertisements