Real želi drakonsku kaznu za sudije iz finala Kupa kralja [VIDEO]

Uprava košarkaškog kluba Real Madrid zahtevaće od čelnika ACB lige da se sudije sa jučerašnje finalne utakmice Kupa kralja dostojno kazne, jer smatraju da su oštećeni za trofej u tom takmičenju, prenela je ,,Marka“.

Nakon dramatične utakmice u ,,Vicink centru“ u Madridu, Barselona je došla do pobede od 94:93 i odbrane trofeja u španskom Kupu kralja.

Poene za slavlje ,,postigao“ je Ante Tomić, koji je imao poslednji šut na utakmici. Njegovo polaganje je blokirao Entoni Rendolf, što su trojica sudija išla da provere na usporenim snimcima. Evidentno je da lopta nije imala silaznu putanju i da se šta više odbila od obruča i išla u suprotnom smeru od njega, međutim, nakon gledanja dva od 11 mogućih snimaka, sudijska trojka je presudila u korist Barselone i Blaugrana je stigla do trofeja.

Sve to, nateralo je čelnike Real Madrida da zatraže drakonsku kaznu za sudijsku trojku sa tog meča, te da im se odredi suspenzija od nekoliko godina i zabrani suđenje utakmica na kojima učestvuje ,,kraljevski klub“. Takođe, aktuelni šampion Evrope najavio je danas i istupanje iz ACB lige.

Pored ove odluke, na meču je viđeno još nekoliko diskutabilnih sudijskih reakcija na štetu oba tima.

Komentari
Advertisements