Sudije priznale greške u završnici finala Kupa

Detalj sa utakmice Barselona - Real

Sudije su napravile kardinalne greške u završnici finala Kupa, ali i smogle snagu da priznaju te greške.

Posle grubih grešaka svojih kolega koje su direktno uticale na ishod finala Kupa kralja između Barselone i Reala, oglasilo se Udruženje košarkaških sudija Španije koje u saopštenju za javnost između ostalog navodi:

– Priznajemo da su postojale ozbiljne greške u završnici utakmice
– Prihvatićemo odluku ACB lige vezano za te greške
– Želimo da nastavimo saradnju sa ACB u pogledu tehničke pripreme arbitara, kako bi imali što bolje suđenje u nastavku sezone.

Udruženje sudija je na kraju izrazilo maksimalno poverenje u svoje članove, uz nadu da se slične greške neće ponoviti.

Podsetimo, arbitri prvo nisu dosudili očigledan prekršaj centra Reala Entonija Rendolfa na Krisu Singltonu, a zatim su priznali koš Ante Tomića kojim je Barsa stigla do trofeja. Sudije su odgledale snimak na kome se jasno vidi da lopta prvo udara u obruč, pre nego što je usledila blokada Rendolfa, ali su ocenili da je u pitanju silazna putanja.

Komentari
Advertisements