„Orlovi“ otputovali u Talin na overu kineske vize

Košarkaš Srbije Miroslav Raduljica na utakmici Srbija - Gruzija 105:87

Košarkaška reprezentacija Srbije u četvrtak će gostovati u Estoniji u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini.

„Orlovi“ su danas otputovali za Talin, potrebna je jedna pobeda da se osigura plasman na šampionat sveta, a među igračima vlada optimizam. Miroslav Raduljica je izrazio nadu da će Srbija pobediti i Estoniju i Izrael i ponovio kakav je značaj povratka Miloša Teodosića u tim.

Daj da pobedimo sve, šta fali. Dolazak Miloša Teodosića ne menja ništa, ali znači. On je naš kapiten, drugar, brat, odrasli smo zajedno. Šta da pričam kakav je igrač, to svi znamo. Znači mnogo i igrački i ljudski, izjavio je Raduljica, a prenele Večernje novosti.

Optimista je i Stevan Jelovac.

Imamo malo vremena, ali potrudićemo se da u Estoniji rešimo sve. Moramo da budemo potpuno koncentrisani da bismo završili posao. Isto tako i da posle pobedimo Izrael. Mnogo nam znači što igramo u „Pioniru“, jedva čekamo da igramo pred našom publikom. Verujem da ćemo uspešno završiti kvalifikacije, rekao je Jelovac.

Meč Estonija – Srbija na programu je u četvrtak od 18 časova, dok će meč sa Izraelom u Beogradu biti odigran u nedelju od 16 časova.

U Talin su otputovali Miloš Teodosić, Ilija Đoković, Milenko Tepić, Dragan Milosavljević, Aleksa Avramović, Ivan Paunić, Marko Simonović, Stefan Birčević, Stevan Jelovac, Miroslav Raduljica, Nikola Jovanović i Đorđe Gagić. Sa šireg spiska otpali su Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Stefan Pot i Vladimir Lučić. U konkurenciji za meč sa Izraelom ostali su Nikola Milutinov i Vasilije Micić, ali će odluka o njihovom priključivanju zavisiti od meča sa Estoncima.

Komentari
Advertisements