OKS obeležio 109 godina postojanja [FOTO]

Olimpijski komitet Srbije

U beogradskom Hotelu Moskva, gde je 23. februara 1910. osnovan Srpski olimpijski klub, kasnije preimenovan u Olimpijski komitet, obeleženo je 109 godina olimpijskog pokreta kod nas.

Poštujući višegodišnju tradiciju, na spomen ploču ispred Hotela Moskva u kojem je osnovan Srpski olimpijski klub, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković položio je lovorov venac i intonirana je himna Srbije.

Božidar Maljković

U svom obraćanju zvanicama, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković rekao je:

Malo je zemalja u Svetu koje mogu da se pohvale ovako dugom olimpijskom tradicijom. Generacije pre nas izgradile su ugled u međunarodnoj olimpijskoj porodici, a naši olimpijci su vrhunskim sportskim ostvarenjima ostavili dubok trag u olimpijskoj istoriji i doprineli popularizaciji Olimpijskog pokreta i Olimpijskih igara. Bogato nasleđe i više od veka duga olimpijska tradicija, svakako su dodatni motiv pri svakom novom izazovu. Zakoračili smo u predolimpijsku godinu gde sportiste Srbije očekuje najveći broj kvalifikacionih takmičenja za Tokio. Uz sva velika međunarodna takmičenja pred našim sportistima su i druge Evropske igre koje će se u junu mesecu održati u Minsku. Godina će biti puna velikih izazova, ali verujem da su naši sportisti i njihovi treneri tome dorasli i da će iz nje izaći zadovoljni postignutim rezultatima.“ Na samom kraju predsednik OKS poželeo je sportistima Srbije uspešnu predolimpijsku godinu, puno medalja, trofeja i overenih viza za Igre u Tokiju: „Želim im pre svega da budu zdravi, da vredno treniraju i da kada dođe vreme iskoriste prvu priliku da izbore svoje mesto u Timu Srbije za Tokio!

Božidar Maljković, Zorana Arunović

Rođendansku „olimpijsku“ tortu isekli su predsednik Maljković i Zorana Arunović, reprezentativka Srbije u streljaštvu, koja je osvojivši prvu kvotu za Olimpijske igre otpočela građenje tima Srbije za Tokio. Nakon sečenja torte za sve zvanice priređen je koktel.

 

 

Komentari
Advertisements