Sjajni odbojkaš se povukao iz reprezentacije Srbije

Odbojkaši Srbije

Odbojkaški reprezentativac Srbije, Nikola Rosić, doneo je odluku da završi karijeru u nacionalnom timu.

Nekadašnji odbojkaš Partizana poslednji meč za Srbiju odigrao je na Svetskom prvenstvu u Italiji, a kako je sam rekao, odluka nije bila laka.

Dugo sam razmišljao o tome. Od 2000. godine, kada sam prvi put zaigrao za nacionalni tim, prošlo je baš dosta vremena. Toliko utakmica i lepih i teških emocija. Međutim, presekao sam u jednom trenutku na ovu drugu stranu, da se oprostim. Ne kažem da je bilo lako, rekao je Rosić za Sportski žurnal.

Sa reprezentacijom je osvajao medalje na evropskim i svetskim prvenstvima, kao i u Svetkoj ligi, a nedosanjani san ostaće medalja na Olimpijskim igrama.

Baš to je bila velika nedoumica za mene, jer mi ta medalja nedostaje. Ipak, nešto u životu mora da fali. Doneo sam konačnu odluku, jedinu ispravnu i stojim iza nje, a da li je pravi trenutak ili ne, vreme će da pokaže, dodao je Rosić.

U karijeri je igrao za Partizan, Budvansku rivijeru, Moers, Fridrihshafen, Lugano i Konstancu u kojoj nastupa već 5 godina. Sa Srbijom ima bronzu na šampionatima sveta, zlato i 2 bronze na prvenstvima Evrope, odnosno 1 zlato, 3 srebra i bronzu u Svetskoj ligi.

Komentari
Advertisements