Igrači jednoglasni: Zaslužili smo plasman na Svetsko prvenstvo

Dragan Milosavljević, Srbija - Izrael 97:76

Košarkaška reprezentacija Srbije ubedljivom pobedom nad Izraelom plasirala se na Svetsko prvenstvo u Kini, a u prvim reakcijama posle meča igrači su istakli značaj ovog trijumfa.

– Mislim da smo odigrali dobro i zasluženo pobedili, ova ekipa zaslužuje plasman na Svetsko prvenstvo. Odradili smo posao, videćemo šta i kako dalje, rekao je Milenko Tepić.

Vladimir Lučić je podsetio na probleme sa kojima se ekipa susretala u ovim kvalifikacijama, zbog čega je ovaj uspeh značajniji.

– Svelo se ve na ovu poslednju utakmicu, a imali smo dosta teških mečeva u ovim kvalifikacijama. Suočili smo se sa problemima o kojima smo svi više puta pričali, ali najvažnije je da smo se plasirali na Svetsko prvenstvo, naglasio je Lučić.

Dragan Milosavljević je u prvom poluvremenu imao ulogu „lokomotive“, bio je najefikasniji igrač Srbije sa 18 poena i najzaslužniji što je utakmica u nastavku imala mirniji tok.

– Stvarno smo kao tim odigrali odličan meč, znali smo koliko nam ova utakmica znači. Bilo je zaista teško pred ovaj duel ali hvala Bogu pobeda je bila laka, izjavio je Milosavljević.

Komentari
Advertisements