Kraj kvalifikacija: Ovo su 32 reprezentacije koje će igrati na SP u Kini

SAD - Argentina 84:83

Završene su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kini i poznati su sve zemlje učesnice koje će 31. avgusta početi borbu za svetsku titulu.

Pored selekcije domaćina nastupiće još 31 reprezentacija, a najviše predstavnika imaće Evropa koju će predstavljati Srbija, Češka, Francuska, Nemačka, Grčka, Italija, Litvanija, Crna Gora, Poljska, Rusija, Španija i Turska. Azija će imati 7 predstavnika – Australija, Iran, Japan, Jordan, Koreja, Novi Zeland i Filipini, baš kao i dve Amerike, koje će predstavljati Argentina, Brazil, Kanada, Dominikansa Republika, Portoriko, SAD i Venecuela. Tu je i pet afričkih reprezentacija, Angola, Obala Slonovače, Nigerija, Senegal i Tunis.

Ove kvalifikacije, prve koje su odigrane na ovakav način, pružile su mogućnost svim nacionalnim timovima širom sveta da reovno igraju utakmice pred svojim navijačima. Ništa od ovog ne bi bilo moguće bez podrške nacionalnih saveza, liga i klubova. Zbog toga se FIBA zahvaljuje kompletnoj košarkaškoj porodici za pomoć u tranziciji u novu eru košarke, rekao je generalni sekretar FIBA, Andreas Zagklis.

Žreb za šampionat sveta biće održan 16. marta.

Komentari
Advertisements