Sari zatvorio „slučaj Kepa“

Kepa

Golman Čelsija Kepa Arizabalaga odradio je kaznu zbog svog nepromišljenog gestau finalu Liga kupa. Tako bar tvrdi trener „plavaca“ Mauricio Sari, koji je mladog čuvara mreže „ohladio“ ostavljanjem na klupi na jučerašnjoj utakmici sa Totenhemom.

Kepa je kažnjen oduzimanjem nedeljne plate, koju je uprava uplatila u klupsku fondaciju.

Iako nije mogao da kaže da li će Kepa biti na golu u nedelju protiv Fulama, Sari je rekao da je najskuplji golman sveta i dalje njegov prvi izbor, preneli su britanski mediji.

Upitan da li je Kepa i dalje prvi golman Čelsija, Sari je rekao: „Naravno“.

– Mislim da je to bila prava odluka, Kepa je pogrešio, platio je klubu, a morao je da plati i ekipi. Ali sada mislim da moramo da prestanemo, ne znam da li će u sledećoj utakmici biti na terenu, ali u jednoj od naredne dve će sigurno početi. Kada si mlad misliš da možeš da praviš greške, a najvažnije je da izvučeš pouku posle svake greške. Za mene, sada je najbolje da završimo sa ovim – naveo je Sari.

Upitan da li je odluka o golmanu poboljšala igru ekipe u duelu sa Totenhemom, Sari je rekao da je Čelsi igrao slično kao u finalu Liga kupa i pohvalio agresivnost svog tima.

– Ne, ne mislim da je to vezano za Kepu. Igrali smo dobro, slično kao protiv Sitija. Rezultat je drugačiji, ali je nastup bio sličan. Nadamo se da je to prekretnica, ali potrebno nam je da budemo konstantni, a svi znamo da ova liga nije laka – rekao je Sari.

Čelsi je trenutno šesti na tabeli sa dva boda manje, ali i utakmicom manje od petoplasiranog Mančester junajteda.

Komentari
Advertisements