Srbin iz Portugalije pomaže Dinamu iz Zagreba

Nikola Maraš

Fudbalere zagrbačkog Dinama očekuje dvomeč sa lisabonskom Benfikom u Ligi Evrope.

Iako nisu favoriti „modri“ se nadaju prolasku dalje, a jedan cilj je i osvajanje bar jednog boda koji će Hrvatskoj doneti još jedno mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Dinamu je analizom protivnika pokušao da pomogne povremeni reprezentativac Srbije, Nikola Maraš, nekadašnji fudbaler Rada, koji je nedavno u dresu portugalskog Šaveša odigrao meč protiv Benfike.

U ovom trenutku Dinamo nije mogao da izvuče težeg protivnika! Možda je mogao da igra protiv zvučnijeg imena, na primer Arsenala, Čelsija ili Sevilje, ali niko nije trenutno u takvoj formi kao Benfika! Opasna je, strahovito opasna! Otkad ih je, nakon Nove godine, preuzeo Bruno Lage, igraju strašan fudbal. Uostalom, jesenas smo igrali sa njima u Šavešu, bilo je 2:2, bili smo bliži pobedi, bila je to jedna sasvim druga Benfika, iako su igrali u gotovo istom sastavu kao i kad su nas demolirali. Nešto se dogodilo, “kliknuli” su s novim trenerom, rekao je Maraš za Jutarnji list.

Kada su u pitanju saveti za Dinamo u ovom dvomeču Maraš je istakao nekoliko mana.

Ne znam šta da vam kažem. U nekim trenucima utakmice Benfika mi je izgledala nedodirljivo. Naravno da ima mane, krila ne vraćaju baš u odbranu i tu ima prostora za kontranapade. Dinamova šansa je možda u toj prvoj utakmici u Zagrebu, možda Benfika plati danak neiskustvu tih igrača u odbrani. Ne znam, kad bi ih pritisnuli, kad bi se od početka žešće, oštrije i agresivnije krenulo na njih, da im se pokažu “zubi” i da odmah vide ko je gazda u Maksimiru, možda bi onda malo ustuknuli. Bilo bi sjajno ako Dinamo ne bi primio gol u Zagrebu, dodao je Maraš.

Maraš je nekadašnji mladi reprezentativac Srbije, a za A tim je odigrao dve utakmice na američkoj turneji 2016. godine.

Komentari
Advertisements