Tomić: Zasluženo smo pobedili, iako smo se prve dve četvrtine dosta mučili

Milan Tomić

Crvena zvezda je nadigrala Zadar na gostovanju u 21. kolu ABA lige i tako stigla do čak 20. pobede u regionalnom takmičenju u ovoj sezoni.

Strateg Crvene zvezde Milan Tomić istakao je da je pravi pristup njegove ekipe u trećoj četvrtini bio dovoljan za trijumf u Dalmaciji.

Zasluženo smo pobedili utakmicu, iako smo se prve dve četvrtine dosta mučili. U trećoj smo četvrtini odigrali puno agresivnije u napadu s puno tranzicije i tu smo na neki način rešili utakmicu. Znam da smo i pre ovog susreta ostvarili svoj cilj te smo prvi na tabeli, ali do kraja sezone moramo odigrati kao Crvena zvezda, ozbiljno do samoga kraja, rekao je Tomić.

Trener Zadra Ante Nazor naglasio je razliku u kvalitetu između dve ekipe.

Čestitao bih protivniku na pobedi. Pokazali su klasu više u odnosu na nas. Koliko god možemo biti zadovoljni prvim poluvremenom, toliko je i tu bilo vidljivo da nije bilo tog potrebno ‘ekstra’ napora. U trećoj smo četvrtini primili 35 poena, a celo prvo poluvrijeme 37. Tu nas je protivnik deklasirao, a trebali smo reagovati još jače i čvršće. Na kraju smo postigli 69 koševa, a protivnik koji inače igra na mali broj poena nam je ubacio 87, što znači da je nedostatak bio na defenzivnom delu, kazao je Nazor.

Komentari
Advertisements