Savić: Obaveza je da se Hrvatima predstavimo na pravi način

Vaterpolisti Srbije

Vaterpolo reprezentacija Srbije otputovaće u ponedeljak u Sisak na utakmicu sa Hrvatskom u okviru Evropa kupa.

Selektor Dejan Savić izjavio je da „delfini“ imaju obavezu da se predstave u najboljem svetlu bez obzira što meč nema veliki takmičarski značaj.

Poslednjih godina Srbija i Hrvatska su dve najuspešnije reprezentacije. Mi smo olimpijski i evropski šampioni, oni svetski prvaci. Prošle godine smo igrali više puta, postoji mogućnost da tako bude i ove sezone. I jedni i drugi znamo da je Sisak rezultatski najmanje bitan i da će one prave utakmice biti vezane za Svetsku ligu i Svetsko prvenstvo. Sa druge strane želimo da vidimo gde smo sada sa formom uz obavezu da se publici protiv domaćina predstavimo na pravi način. Forma jeste meni u fokusu, a naravno tradicija nameće i želju da rezultat bude uspešan, izjavio je Savić.

Na sličan način razmišljaju i igrači.

Očekujem neizvesnu i tešku utakmicu bez obzira što rezultat nema neku istorijsku vrednost. Slično je bilo i u Nišu pa je meč bio vrlo kvalitetan. Lepo je da se okupimo svi i siguran sam da ćemo dati maksimum i za utisak i za rezultat, rekao je Gojko Pijetlović.

Ulazimo u težak meč iz naporne klupske sezone, Filipović je recimo imao tri utakmice u Kupu Italije. Oni su odlična ekipa, sa vrsnim centrima koje nije lako sačuvati. Nemamo pritisak za razliku od njih. Nismo u top formi ali daćemo sve od sebe, naglasio je Sava Ranđelović.

Srbija ima bod više od Hrvatske, a meč u Sisku na programu je u utorak od 17.30 časova.

Komentari
Advertisements