Hrvatska bolja od Srbije u Sisku

Duško Pijetlović

Hrvatska – Srbija 12:9 (1:0, 4:4, 5:2, 2:3)

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske savladala je Srbiju u utakmici poslednjeg kola Evropa kupa, koja je odigrana u Sisku.

Olimpijski vicešampioni su osigurali prvo mesto u grupi, ali obe selekcije će se naći na Završnom turniru u Zagrebu. Hrvatska je grupu završila sa 10 bodova, dva više od Srbije, a na trećem mestu je Rumunija bez osvojenog boda.

U prvoj četvrtini, delfini nisu iskoristili čak pet situacija sa igračem više u bazenu, dok su domaći od dve jednom došli do cilja, a strelac je bio Maro Joković.

Srbija je do izjednačenja stigla kada je sedmi put na ovom meču imala brojčanu prednost, a realizator napada bio je Filip Filipović. Hrvatska je do novog vođstva došla iz kontranapada, a ponovo je strelac bio Joković, a potom je Andro Bušlje je povisio na 3:1 u 14. minutu. Usledila je brza reakcija Srbije koja se vratila u igru sjajnim golom Dušana Mandića. Stefan Mitrović je anulirao gol Josipa Vrljića. Nakon gola Lovra Miloša izgledalo je da će Hrvatska na poluvreme sa dva gola viška, ali je Andrija Prlainović u svom stilu u poslednjim trenucima druge deonice spustio Srbiju na – 1 (5:4).

Joković je na startu trećeg kvartala sa dva pogotka doneo veliku prednost Hrvatskoj (7:4). Mitrović je drugim je doneo kakvu takvu nadu Srbiji, ali su je Marko Macan i Ante Vukićević. Do kraja četvrtine pogodili su Prlainović i Ćavi Garsija, a Hrvatska je sa četiri gola viška ušla u poslednji osam minuta.

Macan je osigurao pobedu „barakuda“, a Mandić i Milan Aleksić su donekle ublažili potaz „delfina“.

Joković je bio najefikasniji kod domaćih sa četiri gola, dok su se u redovima Srbije sa po dva pogotka istakli Mandić, Prlainović i Mitrović.

Komentari
Advertisements