Lazetić: Bata je poslednji čovek koji je trebalo da ode iz Partizana

Žarko Lazetić

Pomoćni trener fudbalera Partizana Žarko Lazetić pružio je podršku odlazećem Zoranu Mirkoviću sa klupe crno-belih i najavio predstojeći duel sa Napretkom u Kupu Srbije.

Od nedeljne utakmice sa Voždovcem u Partizanu se dešava mnogo toga. Navijače je prvo pogodio odlazak Zorana Mirkovića sa klupe, a potom je i Ivica Iliev napustio mesto sportskog direktora kluba.

Klub će, dok ne stigne zamena, predovditi Žarko Lazetić koji je vodio današnju konferenciju za medije.

 – Svesni smo da nas čeka teška i važna utakmica, jer svi znate situaciju u kojoj se nalazimo. Želeo bih i ovim putem da spomenem Batu Mirkovića. Svima nam je krivo šta se dogodilo, on je poslednji čovek koji je trebalo da ode iz Partizana, ali to je njegova odluka i mi moramo da je poštujemo i da nastavimo dalje – rekao je Lazetić.

Partizan je u seriji od dva vezana poraza i sada im predstoji novo gostovanje, ovog puta Napretku iz Kruševca u Kupu.

 – Utakmica dolazi u veoma teškom trenutku, dva dana posle utakmice ‘na krovu’ protiv Voždovca i posle dva poraza. Želeo bih da istaknem da poštujemo Napredak, to je stabilna ekipa, stabilni klub, dugo igraju zajedno, imaju najiskusnijeg trenera u ligi. Ali, mislim da je pravi trenutak da posle Bate i Ivice Ilieva, koji su preuzeli odgovornost, sada ja prvi, a onda i igrači, da preuzmemo odgovornost. Mislim da su svi svesni važnosti utakmice koja nas očekuje, daćemo sve od sebe da prođemo u polufinale kupa – istakao je Lazetić.

Nije poznato kada će doći zamena Bate Mirkovića u Humsku ni ko će to biti, ali Lazetić je priznao da mu je upravo odlazeći trener pomogao pri pripremi predstojećeg meča.

 – Odaću vam tajnu, video sam se sa Batom i pomogao mi je u pripremi ove utakmice. Nemamo nikad dilemu da igrači daju maksimum. Kad kažemo ‘odgovornost’, ne mislim da nisu hteli da pruže sve od sebe. Svaki igrač uvek želi da odigra dobro, ali nekada je to nemoguće zbog protivnika, terena ili psihološke pripreme. Beskrajno verujem u njih da mogu da prikažu ono što su pokazali u prve dve utakmice i protiv Zvezde. Mislim da ćemo i sutra pokazati da je to prava slika Partizana – istakao je Lazetić.

Parizan će sutra biti bez povređenih Muse Ndžaja, Vladimira Stojkovića i Nemanje Miletića.

Meč je na programu od 15.30 sati.

Komentari
Advertisements