Sjajni Krajinović izbacio Medvedeva

Filip Krajinović

Filip Krajinović – Danil Medvedev 2:0 (6:3, 6:2)

Još jedan srpski teniser plasirao se u četvrto kolo prvog Mastersa u sezoni u američkom Indijan Velsu. Filip Krajinović je savladao Rusa Danila Medvedeva, skoro 100 mesta bolje rangiranog tenisera u ovom trenutku, sa 2:0(6:3, 6:2) posle sat i 19 minuta igre.

Naravno da trenutna pozicija dvojice tenisera nije pravi odraz njihovog kvaliteta, Krajinović je platio danak mnogobrojnim povredama prošle sezone, pa kada nije odbranio finale sa Mastersa u Parizu, usledio je strmoglavi pad na ATP listi, ali ako nastavi sa ovakvim igrama, brzo će se vratiti tamo gde je bio pre pola godine, negde oko 30. pozicije.

U prvom setu viđen je odličan tenis s obe strane. Dva gema su, ipak presudila. Treći, kada je Krajinović spasio dva puta brejk loptu, i osmi kada je oduzeo servis Medvedevu, posle četvrte brejk lopte. Inače, naš teniser se od starta oprdelio za napadačku igru, dok je Rus sjajnom defanzivom parirao. Posle dobijenog brejka i vođstva od 5:3, Srbin je servirao za prvi set, a do njega je došao na suptilan način, odličnim drop-šotom.

Razočarani Danil Medvedev potpuno je pononuo u drugom setu, odmah je izgubio svoj servis, a više puta se dogodilo da ni ne pokuša da potrči za lopticom. Krajinović je, na drugoj strani, bio sve sigurniji, igrao je raznovrsno, a direkni poeni su se ređali kao na traci. Dok dlanom o dlan, srpski as je stigao do tri vezane meč lopte na servis rivala, ali nije uspeo već tada da privede meč kraju.

To mu je pošlo za rukom već u narednom gemu, i to sa nulom, pa sada očekuje sledećeg rivala, a to će biti bolji iz duela Rafaela Nadala i Dijega Švarcmana.

Komentari
Advertisements