Kraj za Krajinovića u „pustinji“, Nadal kao beduin

Filip Krajinović

Rafael Nadal – Filip Krajinović 2:0 (6:3, 6:4)

Filip Krajinović nije uspeo da napravi još jedan korak na prvom Mastersu u sezoni, ne zato što nije bio spreman za tako nešto, nego jedino zato što je sa suprotne strane mreže imao drugog tenisera sveta, Španca Rafaela Nadala. Tako je mladi Miomir Kecmanović ostao jedini srpski predstavnik u četvrtfinalu turnira u kalifornijskoj pustinji.

Nije nekadašnji finalista Mastersa u Parizu bio u podređenom položaju, uspevao je da namuči Španca, ali je Nadal ipak dimenzija više u ovom trenutku. Na kraju, drugi teniser sveta je trijumfovao u dva seta, 6:3,6:4 i prošao u četvrtfinale, nakon sat i 28 minuta igre. Rezultat Krajinovića na ovom turniru, ipak je za svako je poštovanje, pošto se u glavni žreb plasirao preko kvalifikacija.

Prva dva gema na meču Krajinović je uspeo da odigra na razliku, ali ne i da ih dobije. Posle vođstva Španca od 3:0, naš teniser je imao najbolji period u meču, dobio je svoj servis gem, a onda uspe da vrati i brejk, iskoristivši prvu brejk priliku.

Međutim, tu negde, sve nade Krajinovića da može do senzacije, počele su da nestaju. Nadal je na brejk odgovorio ribrejkom, a onda osvojio i prvi set, čuvajući svoj servis. Bilo je 6:3, nakon 40 minuta igre.

Slično se igralo i u drugom setu, snažnim forhendima “bik sa Majorke“ držao je momka iz Sombora daleko od osnovne linije i dugim relijima ga lomio. Krajinović je zna da mora da skraćuje poene, ali nije uspevao da dolazi do prilike za napad. Istina, poveo je naš teniser sa 1:0, dobivši s nulom svoj servis gem, ali je onda Nadal vezao tri uzastopna gema, i stekao prednost brejka.

Spasio je Somborac brejk-loptu u petom gemu i očuvao plamen nade, pošto je i dalje zaostajao samo jedan gem, Nadal je vodio sa 3:2, a zatim i sa 4:3 i 5:4 pošto je Krajinović uspeo da još dva puta sačuva servis, posle naporne borbe. Ipak, Nadal je u desetom gemu servirao za trijumf, prve dve meč lopte nije iskoristio, ali jeste treću snažnom forhend paralelom.

Rival Rafaela Nadala u četvrtfinalu biće bolji iz okršaja Amerikanca Džona Iznera i Rusa Karena Hačanova.

Komentari
Advertisements