ABA liga spremna na saradnju: Dodik potvrdio interesovanje Olimpijakosa

Košarkaši Olimpijakosa

KK Olimpijakos poslao je dopis čelnicima ABA lige, u kojem se interesuje za uslove oko eventualnog učešća u regionalnom takmičenju na prostorima bivše Jugoslavije.

Predsednik Skupštine ABA lige Igor Dodik potvrdio je da su crveno-beli iz Pireja izrazili želju da zaigraju u ovom takmičenju. Prvi čovek Igokee je za Srpska info pozdravio tu ideju, ali je istakao da je za tako nešto neophodna promena u samoj organizaciji takmičenja.

Imali smo razgovor sa generalanim menadžerom Olimpijakosa Stavropulosom, čiji je klub izrazio spremnost i želju da igra u ABA ligi. Na tom razgovoru insistirali smo da oni pošalju pismo namere u vidu zvaničnog dopisa, te smo poručili da ćemo mi na to da odgovorimo nakon sednica predsedništva i skupštine ABA lige. Taj dopis iz Grčke je stigao i sada ostaje da mi održimo pomenuta dva sastanka, da vidimo koje su mogućnosti, šta bi trebalo eventalno da promenimo u propizicijama i pravilima, rekao je Dodik za „Srpska info „.

Dodik je naglasio da bi dolazak Olimpijakosa u ABA ligu bio veliki plus za regionalno takmičenje u celini, a da će se više znati nakon nedelje, 17. marta, kada je predviđeno da se igra grčki derbi Panatinaikos – Olimpijakos.

U svakom smislu to bi donelo pozitivan efekat i što se tiče gledalaca i to se tiče marketinga i novog tržišta, a najviše iz takmičarskog ugla. Verujem da se neće menjati ništa kada je u pitanju prohodnost ka Evroligi, jer Olimpijakos već ima licencu, pa bi ABA liga ovime dobila još jednog učesnika Evrolige. To je zaista ogromna stvar i mislim da će na skupštini klubovi pozitivno reagovati na ovu inicijativu. Olimpijakos još nije zvanično potvrdio sve ovo, jer najpre mi moramo da donesemo odluku na Skupštini. Olimpijakos čeka utakmicu protiv Panatanaikosa za koju je tražio izuzeće domaćih sudija, a ukoliko se to ne desi, mislim da će definitivno istupiti iz grčke lige, dodao je predsednik Skupštine ABA lige.

Komentari
Advertisements