Partizanu ugrožen nastup u Evropi, Vuletić spreman da preuzme odgovornost

Fudbaleri Partizana

U FK Partizan je situacija alarmantna.

Klub iz Humske su napustili sportski direktor Ivica Iliev i trener Zoran Mirković, otišli su i pomoćni trener Gordan Petrić, član Upravnog odbora Goran Skorobać, doktor Ilija Rosić i kuvar Uroš Krompić.

Podsetimo, predsednik crno-belih Milorad Vučelić je za neuspehe okrivio igrače, a istakao je da je dug kluba 22 miliona evra. Do kraja marta neophodno je da se prođe kontrolni monitoring UEFA, kako bi se dobila evrolicenca za sezonu 2019/2020. Neophodno je da se izdvoji oko 2,5 miliona evra na osnovu dugovanja.

Potpredsednik Vladimir Vuletić je u izjavi za Informer istakao da je situacija krajnje neizvesna i naglasio je da će u slučaju da Partizan ostane bez Evrope podneti ostavku.

Neće biti lako. Partizanu je potrebno veoma mnogo novca da bi prošao monitoring UEFA. Nastojimo da to rešimo. Što se mene tiče, to je primarni cilj. Partizan ne sme da ne igra Evropu. Sve činimo da dobijemo licencu, to je prioritet svih prioriteta. Ne samo da igramo Evropu već da prođemo u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Ne smemo da dozvolimo sebi da se dve godine uzastopno ne plasiramo u grupu. U svoje ime govorim, ako ne dobijemo licencu UEFA, ne bih mogao da prihvatim da ne igramo Evropu i preuzeo bih odgovornost. Ne bih mogao da prihvatim i da ne igramo grupnu fazu. Šanse za dobijanje licence su dobre. Uostalom, nema šta da pričam da li su nam šanse dobre ili loše, Partizan mora da igra Evropu. Bez licence nema života u Partizanu. Na pitanja koja se tiču sportskog direktora i trenera ne mogu da dam odgovor, pošto ne utičem direktno na pregovore, rekao je Vuletić za Informer.

Komentari
Advertisements