Profesor jedva čeka dres Srbije, Bogdan želi samo zlato! [VIDEO]

Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović

Sakramento Kingsi su mimo svih očekivanja i dalje u borbi za plej-of u Zapadnoj konferenciji. Trenutno se ekipa iz prestonice Kalifornije nalazi na devetom mestu, ali je sigurno da je pred Kingsima svetla budućnost.

Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović igraju veoma dobro. Bjelica se odlčno uklopio u novu ekipu po dolasku iz Minesote i daje pun doprinos, dok je Bogdanović je dan od glavnih aduta Kingsa i pokazuje veliki napredak.

Reprezentativci Srbije se sjajno osećaju u ekipi i za Glas Amerike su najavili da će se boriti za plej-of dokle god postoji šansa, ali da očekuju da oaj tim bude na visokom nivou za dve do tri godine i u borbi za sam vrh NBA lige.
Srbija je izborila plaman na Mundobasket 2019 u Kini, a domaću javnost najviše zanima nna koga će Aleksandar Đorđević moći da računa.

Bjelica je naglasio da će igrati za orlove ukoliko bude zdrav i da nema nikavu dilemu oko toga.

Igrao sam prošlog leta kvalifikacije, tako da znaš ono… samo ako budem zdrav. Stvarno, tu sam igraću za reprezentaciju i jedva čekam da onako… malo budem ono što jesam. To mogu da budem samo u reprezentaciji, ovo mi je nekako… znaš kako, da ostaneš ovde u NBA moraš da shvatiš ovo kao posao, a reprezentacija je stvarno zadovoljstvo i ne može da se poredi sa NBA, tako da jedva čekam, verovatno kao i svi koji su deo reprezentacije. Imamo sjajnu ekipu i mislim da je ova generacija zaslužila jedno zlato na ovim velikim takmičenjima što dolaze. Samo stvarno, imao sam težu povredu pre dve godine i nije fraza kada kažem – samo da smo zdravi. Stvarno, da svi budu zdravi, da završe sezonu, da budu uspešni, a potom, videćemo šta nam leto donosi, rekao je krilni centar za „Glas Amerike“.

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, Baskonije Fenerbahčea i Minesote smatra da Srbija ima fenomenalan tim, koji je po kvalitetu odmah iza selekcije SAD.

Znaš kako, ja mogu stvarno sa ponosom da kažem da kako sada stvari stoje, posle Amerike imamo najbolji tim. Nije to sad ono ‘e ako ne napravimo rezultat, ne osvojiš zlato srebro ili bronzu ili ispadneš u prvom krugu, e sad vi ste najgori’. Ne. Na papiru, konačno je došlo to naše vreme da imamo najbolju reprezentaciju. Jednostavno, treba dosta stvari da se poklopi, da bi se napravio uspeh, da sada ne ulazimo dublje, nije ni vreme ni mesto za to, ali kažem, drago mi što ću opet biti deo reprezentacije i što konačno uživam u košarci, dodao je Nemanja Bjelica.

Bogdan Bogdanović bio je deo ekipa, koja je osvajala srebro i na SP i na OI i na Eurobasketu. Bek Sakramenta žudi za zlatnom medaljom sa „orlovima“ na velikom takmičenju.

To smo mi nekako izgradili našim igrama prethodnih godina i nadam se da ćemo ostati na tom nivou, i ako budemo u mogućnosti da napravimo i neki taj šampionski rezultat, taj neki za pamćenje, što bi se reklo, pošto ovo sve do sad je bilo uspešno. Sve je to super, ali ipak ne treba se zadovoljavati srebrom. Videćemo i to je sad daleko iz ove perspektive, ima dosta vremena, da počnu pripreme i da se završi ova sezona, trenutno mi nije glava sad tamo… da završimo sezone zdravi, da budemo onako željni, gladni i biće sve u redu, kazao je Bogdanović.

Komentari
Advertisements