Srbija će ići u najjačem sastavu na Svetsko prvenstvo

Teodosić, Raduljica i Jokić

U stručnom štabu košarkaške reprezentacije Srbije uvereni su da će za Svetsko prvenstvo u Kini imati na raspolaganju najjači sastav.

„Orlovi“ su žrebom koji je održan u subotu, svrstani u grupu sa Angolom, Filipinima i Italijom, a utisak je, više od imena protivnika, ljubitelje košarke u Srbije zanima sastav koji će Aleksandar Đorđević povesti na Mundobasket.

– Imamo osećaj da ćemo imati najjači tim, sa svim igračima koje budemo hteli. Ostaje onda da se dobro pripremimo, da odigramo osam-devet pripremnih utakmica, već su dogovoreni Italijani, Francuzi, Litvanci…, rekao je jedan od Đorđevićevih pomoćnika, Jovica Antonić za radio MaxBet.

Treba nekim momcima koje su izneli ove kvalifikacije saopštiti da ne idu na Svetsko prvenstvo.

– Svako od njih je potpuno svestan u kojim trenucima je bio, koji je dao doprinus da bi i dalje bio tu. Sasvim sigurno se Saša ni o koga neće ogrešiti. Nema tu teške odluke. Svima je jasno kome šta pripada i kome je šta pripalo, a nije to zasluživao.

Već postoji plan priprema.

– Napravljen je kompletan plan, od treniga, ručka, utakmice, putovanja. Mi želimo od naših igrača da čujemo konačnu odluku, kakva god bila, da li možemo na njih da računamo. Nama je bitno da u maju znamo da li imamo to što imamo, da bismo kompozicijski planirali tim – poručio je Jovica Antonić.

Komentari
Advertisements