Selektor Filipina: Srbija je svetska klasa, ali idemo da pobedimo jednu ili dve utakmice

Jeng Guiao, selektor košarkaške reprezentacije Filipina

Košarkaška reprezentacija Filipina biće jedan od protivnika Srbije u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Kini.

Selektor Jeng Guiao priznaje da je njegova reprezentacija najslabija u grupi u konkurenciji Srbije, Italije i Angole, ali da u Kinu putuje sa ciljem da pobedi jednu, možda i dve utakmice.

Mi smo autsajderi protiv bilo koje od ovih selekcija, ali ne idemo samo da učestvujemo. Možda jesmo najslabiji, ali idemo sa stavom da dobijemo jednu, možda i dve utakmice, što će nam verovatno omogućiti plasman u sledeću fazu, izjavio je Guiao za sajt FIBA.

Iskusni stručnjak je potom obrazložio svoje reči.

Nadamo se i planiramo da iznenadimo Angolu. Srbija je moćna, u pitanju je tim svetske klase, a nešto slično može se reći i za Italiju. Mislim da nas ovoga puta niko neće potceniti, svi će se dobro pripremiti za nas, ali i mi za njih, dodao je selektor Filipina.

Filipini su jedina reprezentacija van Evrope, Severne i Južne Amerike, koja se našla na pobedničkom postolju na šampionatima sveta. Bilo je to 1954. godine u Brazilu, ali su poslednji put više od jedne utakmice dobili pre 45 godine na SP u Portoriku. Ovo će im biti šesti nastup na svetskim prvenstvima i drugi uzastopni, a na rang listi FIBA zauzimaju 31. mesto.

Komentari
Advertisements