Još jedan preslikan poraz Olge Danilović

Olga Danilović

Marija Sakari – Olga Danilović 2:1 (1:6, 6:3, 6:4)

Olga Danilović je još jednom pobedila sama sebe, ovog puta u prvom kolu turnira u Majamiju, za koji je dobila specijalnu pozivnicu organizatora. To slobodno možemo reći nakon poraza od Grkinje Marije Sakari, 49. teniserke sveta, pošto je naša teniserka dobila prvi set sa 6:1, vodila sa 2:0 u drugom, a onda, kao po običaju, naglo popustila i pomogla rivalki da je pobedi. Sakari je slavila posle preokreta sa 2:1 (1:6, 6:3, 6:4), posle tačno dva sata velike borbe.

Najveća nada srpskog ženskog tenisa nije pobedila na WTA turniru još od 25. septembra prošle godine i trijumfa u prvom kolu na turniru u Taškentu protiv Ruskinje Kalinskaje.

Mlada srpska teniserka je u furioznom ritmu odigrala prvi set, koji je rešila u svoju korist za samo 26 minuta. Do prvog brejka naša najveća uzdanica u budućnosti, došla je u četvrtom gemu, da bi u šestom još jednom oduzela servis rivalki i dobila prvi deo igre rezultatom 6:1. Jedino je u petom gemu Danilovićeva imala problem na svom serisu, i tada je spasila dve vezane brejk lopte.

Odlično je Srpkinja otvorila i drugi set, oduzela je servis Grkinji na strartu, i to sa nulom, a zatim potvrdila brejk na svoj servis. Činilo se da će se teniserke ubrzo pozdraviti na mreži, ali tada je do izražaja došla najveća boljka Olge Danilović, a to je pad u igri kada treba dotući protivnicu. Naredna tri gema pripala su Mariji Sakari, koja je preokrenula rezultat, ali što je bilo i bitnije, odnos u igri.

Uspela je Olga nekako da zadrži svoj servis u šestom gemu, mada je Grkinja tri puta imala brejk priliku. Ipak, videlo se da naša teniserka nema onu igru iz prvog seta, previše je bilo neiznuđenih grešaka, i meč je klizio ka izjednačenju. To se i dogodilo, pošto je Sakari još jednom vezala tri gema u nizu i iskoristila prvu set loptu, pošto je Danilovićeva još jedan forhend izbacila daleko iza osnovne linije.

Na početku odlučujućeg seta kola su jurnula niz strminu. Sakari odmah dolazi do brejka, a onda osvaja i svoj servis za vođstvo od 2:0. Treći gem je bio izuzetno važan, Olga i daje nije imala strpljenja, želela je da poene rešava posle jednog ili dva udarca, ali to je samo uvećavalo broj neiznuđenih grešaka. Na brejk loptu za Grkinju, Danilovićeva je imala mnogo sreće, loptica koja je zahvatila vrh mreže, pala je u polje rivalke, pa je nešto kasnije Srpkinja osvojila gem, nakon pet uzastopnih koje su pripale protivnici.

Bilo je vidljivo da je Danilovićeva prebrodila krizu. Udarci su bili sve sigurniji i Sakari nije mogla da dolazi do poena samo prebacujući lopticu u polje rivalke. Rezultat takve igre bio je vraćen brejk u šestom gemu za 3:3, pa je sve krenulo od početka. Uspela je Danilovićeva da povede posle odličnog gema na svoj servis, a grkinju su samo odlični servisi ostavili u meču u narednom gemu, kada je vezala tri uzastopna as servisa.

To kao da je ponovo izbacilo iz ravnoteže našu teniserku koja je ponovo počela da brza i greši u serijama. Posle dvostruke servis grešeke Srpkinje, Sakari dolazi do novog brejka i zatim servira za meč. Grkinja nije propustila takvu priliku i iskoristivši prvu meč loptu, izborila je plasman u drugo kolo, gde je čeka treća nositeljka, Čehinja Petra Kvitova.

Komentari
Advertisements