Junak Dmitrović: Možemo i protiv najboljih reprezentacija

Marko Dmitrović

Srbija je odigrala nerešeno 1:1 protiv selekcije Nemačke u prijateljskom meču u Volfsburgu.

„Orlovi“ su vodili nakon prvih 45 minuta golom Jovića, ali su „panceri“ dominirali u nastavku, pa je Srbija ostala neporažena na kraju najviše zahvaljujući golmanu Marku Dmitroviću.

Čuvar mreže Eibara smatra da je meč protiv ovako jakog protivnika odlično iskustvo i da je reprezentacija naše zemlje pokazala da može da bude ravnopravna i protiv najboljih svetskih nacionalnih timova.

Mogli smo i više, pogotovo u prvom delu, a mogli smo i da izgubimo bod, koji smo osvojili protiv jedne od najboljih selekcija na svetu. Bili smo egal u toku većeg dela utakmice, a rekao bih da je normalno da te jedna ovakva reprezentacija „stisne“ u nekim trenucima i napravi problem, jer su zaista izuzetna reprezentacija. Mi smo odigrali dobru utakmicu i ovo je bila dobra priprema za ono što nas očekuje u Lisabonu. Svaka utakmica nam donosi neko novo iskustvo i uveren sam da ćemo iz meča u meč delovati sve bolje. A naravno da ćemo biti mnogo jači kada nam se vrate svi oni igrači koji trenutno nisu sa nama. Važno je naglasiti da smo pokazali da možemo i protiv najboljih reprezentacija. Sada da se malo odmorimo a onda pripremimo za mnogo važnu utakmicu u Portugaliji, rekao je Dmitrović, a preneo sajt FSS.

Srbiju u ponedeljak, 25. marta od 20.45 časova u Lisabonu očekuje start u kvalifikacijama za EURO 2020. i duel sa Portugalijom. Dmitrović je umereni optimista.

Videlo se i protiv Nemačke, poveli smo, a mogli smo onda da postignemo još jedan ili dva gola i praktično zatvorimo utakmicu. Oni sigurno imaju neke mane, uradićemo analizu i spremiti se, gledaćemo da i mi iskoristimo svoje adute i prilike. Odbrane? To je moj posao, dodao je srpski golman.

Komentari
Advertisements