Pitanje iz Kruševca: Ima li ova liga uopšte smisla

Stadion Trajala u Kruševcu

Kako se bliži završnica sezone u Srbiji pojačavaju se priče o (ne)regularnostima na srpskim fudbalskim terenima.

Na tu temu oglasio se i sportski direktor kruševačkog Trajala, Milan Gašić, koji se javno zapitao ima li Prva liga Srbije uopšte smisla. Povod je bila utakmica između Zlatibora i Sinđelića, kao i priče da će Žarkovo pustiti Bežaniju.

Jeste li videli golove? Pitam se, ima li ova liga uopšte smisla? Bila je javna tajna da će Zlatibor da pobedi, a danima već kruži priča da će Žarkovo da pusti Bežaniju, da će da vrati bodove. Ćuti se o tome, a opet svi znaju da postoje klubovi koji igraju „tri za tri“. Čemu uopšte da se nadamo mi, koji nismo deo te priče, koji ulažemo značajan novac i igramo pošteno, zapitao se Gašić za Sportski žurnal.

On je apelovao na nadležne da sa većom pažnjom isprate dešavanja u poslednja tri kola regularnog dela sezone.

U igri je devet bodova, Bežanija nam beži četiri, u normalnim okolnostima nije nedostižno, jer nam je raspored povoljan. Očekujem da pobedimo u Čačku i žao mi je što smo ispustili dva boda u finišu utakmice sa Teleoptikom, jer treba da osvojimo što više, pošto predstoji deoba. Pomirili smo se već da ćemo u plej–aut. Voleo bih da me Žarkovo demantuje, da naredna tri kola, kao i sva preostala, budu poštena i neizvesna, pa kakav god ishod da bude. I apelujem na nadležne iz saveza da proprate finiš preliminarne faze takmičenja i preduzmu mere u cilju regularnosti, dodao je Gašić.

Komentari
Advertisements