ROMANTIČNA PRIČA: Ilija Nestorovski blizu povratka u Seriju A!

210319NestorovskiSC

U leto 2016. godine, tada najbolji strelac šampionata Hrvatske, Ilija Nestorovski, napustio je Inter iz Zaprešića i potpisao za italijanski Palermo.

Nestorovskom nije dugo trebalo da pokaže navijačima Palerma svoje golgeterske veštine. Makedonac je ubrzo zaludeo kompletnu Italiju, a u zimskom prelaznom roku bio je povezivan s brojnim evropskim velikanima.

Palermo je odlučio da ga zadrži, a Nestorovski je sezonu završio kao najbolji strelac kluba sa 11 postignutih golova. Nažalost, „orlovi“ su ispali iz Serije A i preselili se u niži rang.

Tada se očekivalo da će Nestorovski napustiti Palermo, ali „makedonski Vardi“ odlučio je da ostane na stadionu „Renco Barbera“ i pomogne klubu u borbi za povratak u Seriju A.

Međutim, Palermo nije uspeo, ostali su u Seriji B i ove sezone, a u klubu je ostao i 28-godišnji Makedonac. Nestorovski je danas kapiten Palerma, ikona navijača i jedan od omiljenih ljudi na kultnoj Siciliji.

Navodno je ove zime ponovo odbio prelazak u prvoligaški italijanski klub, a spekuliše se i da je odbio finansijsku primamljivu ponudu iz Kine.

A sada, u stilu pravih „kalčo romantičara“, Nestorovski je vrlo blizu povratka u Seriju A, i to kao kapiten sa voljenim Palermom.

Klub sa Sicilije je deset kola pre na drugom mestu Serie B sa tri boda više od treće Verone i utakmicom manje. Nestorovski je najbolji strelac Palerma sa devet golova i pravi junak navijača.

Komentari
Advertisements