Dmitrović: Majka je plakala, ali Zvezda je bila moj san

Marko Dmitrović

Golman reprezentacije Srbije i Eibara Marko Dmitrović prisetio se svojih fudbalskih početaka razgovarajući za španske medije.

Odličnim izdanjima u svom Eibaru, Marko Dmitrović je prvo zaslužio poziv u nacionalnu selekciju, a potom je dobio šansu kao prvi golman. Protiv Nemačke, ispunio je svoj zadatak iako je primio jedan pogodak. Na tom meču, sjajni Dmitrović branio je sve što je mogao i tako sprečio ,,pancere“ da dođu do još kojeg gola.

Ipak, kada je reč o njegovim počecima, nije bilo lako, posebno za njegove roditelje, ali Marko je znao svoj san koji je želeo da prati.

 – Napustio sam kuću kad mi je bilo 15 godina, u potrazi za ostvarenjem snova, usled želje da postanem profesionalni golman. Bio sam dete, daleko od doma, roditelja, što kompletno menja način života. Naučio sam da brinem o sebi, da perem veš, usisavam, jednom rečju da – odrastem – kazao je Dmitrović, a preneo ,,Mozzart sport“.

U doba dok je bio tinejdžer, stigla je ponuda iz Crvene zvezde, njegove dečačke ljubavi.

 – Kad sam u pratnji roditelja otišao da pregovaram sa sportskim direktorom crveno-belih moja majka je sve vreme plakala. I pre toga znao da ću da završim na Marakani. Želeo sam samo za Zvezdu da igram. Kazao sam roditeljima da ću pobeći od kuće ako me ne puste u Zvezdu. Bio je to moj san. Otac me je podržao, iako se suočio sa bolnim saznanjem da mu sin napušta porodicu sa 15 godina. Majka se potresla još više, njene reakcije bile su prirodne, želela je da naslednik odrasta uz nju, a ne u nekom drugom gradu – istakao je Dmitrović.

Nije debitovao za Crvenu zvezdu, pa je logičan potez bio odlazak u inostranstvo.

Bila je to dobra odluka. Ne kažem da su se treneri koji su tad vodili Zvezdu ogrešili o mene, možda nisam bio dovoljno spreman za glavnu scenu – mada, iskreno, mislim da jesam – ali sam gledao ko je sve debitovao pre mene – rekao je Dmitrović.

Kada je reč o njegovoj budućnosti, Dmitrović nema dilemu – ostao bi u Eibaru ukoliko okolnosti to dozvole.

 – Ako budem odlazio iz Eibara, ponuda mora da bude baš dobra i za klub i za mene. Uostalom, mislim da ću teško naći klub poput sadašnjeg, u kome se tako komotno osećam i u kome mogu da branim na najvišem nivou.

Komentari
Advertisements