Krstajić: Momci su gladni uspeha, imamo dovoljno dobrih igrača

Mladen Krstajić i Joakim Lev

Srbija u dobrom raspoloženju čeka duel sa Portugalom u prvom kolu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Uprkos problemima sa povredama važnih igrača, selektor Mladen Krstajić je zadovoljan atmosferom u timu posle remija sa Nemačkom, a pred duel u Lisabonu.

– Kakav je sada osećaj? Vidite, svaki put ulazim u utakmicu onako kako mislim da treba.Tako i sada, mislim da smo odigrali dobru utakmicu u Volfsburgu, da su se momci dobro ponašali. Bilo je naravno situacija i kada nismo bili na nivou, ali i to je normalno, jer su neki momci igrali prvi put zajedno, tako da su normalne i oscilacije – rekao je Mladen Krstajić za sajt FSS.

Kako bi ocenili igru i rezultat?

– Zadovoljan sam ako se zna da protiv Nemačke nije igralo sedam, osam igrača koji su standardni, oni koji su bili i jesu okosnica ovog tima. Imamo sada pred meč sa Portugalom situaciju da Kolarov i Kostić ne mogu da igraju, zvali smo Mladenovića i Gajića. Imamo i nekoliko igrača koji su malo roviti, Maksimović, Gaćinović koji su izašli u Volfsburgu pre kraja meča, iz predostrožnosti. Zadovoljan sam, znamo svi šta Nemačka predstavlja u svetu fudbala.

Šta je to što bi se moglo opisati kao pozitivno?

– Pozitivna je ta energija, koncentracija, želja igrača za dokazivanjem, želja za dobrim rezultatom, želja da sebe u dresu reprezentacije prezentuješ na najbolji način. Momci imaju želju nešto da naprave, gladni su uspeha.

Zbog odsustva nekoliko važnih igrača, u javnosti se malo stvorila klima da možemo biti topovsko mesto Nemcima?

– Verovatno je tako, ali sada se prvi put desilo da otkazuju igrači dan za danom zbog povreda. Dešava se, mnogi imaju dugu, napornu sezonu, mnogo utakmica u klubovima. Gledam da me sve to ne poremeti. Imamo na spisku dovoljno igrača, okreneš se jednostavno onima koji mogu a nikad mi nije bio problem da nekome ukažem poverenje i stanem iza njega, da se taj neko ne plaši greške. Bilo je, dakle, stvari dobrih, i onih koje mogu da se poprave. Važno je da su momci pokazali da imaju i volju i želju i znanje da sebe potvrde u dresu reprezentacije.

Nemačka je arhivirana, misli su usmerene ka meču sa Portugalom?

– Ovo je bila prijateljska utakmica,sada nas čeka takmičarska, ali nama je to isto, jer nikada ne pravimo razliku, uostalom takva je percepcija i u našoj javnosti. Važan je svaki rezultat najboljeg nacionalnog tima. Sada sledi nova analiza i priprema. Isto tako i kod igrača, njihovo ponašanje je bilo i jeste na vrhunskom nivou, veoma su disciplinovani. A znamo šta nas čeka posle Nemačke, aktuelni prvak Evrope, veoma jaka selekcija. I kada se radi o atmosferi, ponoviću ono što sam rekao, ona je odlična, nemamo problema, momci su veliki profesionalci, maksimalno posvećeni onome što nas očekuje.

Ko vas je od igrača posebno zadovoljio protiv Nemačke?

– Ne volim da govorim o imenima, važno je da je svako dao svoj makismum, neko je bolje, neko lošije odigrao, ali videlo se srce, htenje, volja. I to je najvažnije, kada sebe pogledaš a znaš da si dao svoj maksimum.

Zadnja linija deluje sve bolje?

– Za sve je potrebno vreme, sve je proces, malo je vremena da sve pokažemo igračima, ali vidi se napredak. Momci rastu i sazrevaju iz meča u meč i to se vidi…Oni su igrači koji mogu da igraju na više pozicicija, pametni su.

Ljajić i Milinković- Savić zajedno u timu, mogu li?

– Oni su veoma pametni momci, dobri igrači i mogu da igraju u svakom sistemu. Zadovoljan sam i kako su se ponašali i kako su igrali.

Lazović se vratio u nacionalni tim?

– Dobro je odigrao utakmicu i pokazao da možemo da računamo na njega.

Niste spavali noć posle meča sa Nemačkom, to znači da niste sanjali Ronalda?

– Njega sanjam već duže vreme – zaključio je uz osmeh Mladen Krstajić.

Komentari
Advertisements