Manćini odabrao udarnu postavu: Ovako izgleda ‘nova’ Italija!

220319ManciniSC

Italijanska reprezentacija, svetska fudbalska velesila, nakon doživljenog debakla u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo nalazi se na novom početku.

Poslednje Svetsko prvenstvo u Rusiji proteklo je bez reprezentacije Italije, što je dosad bilo nezamislivo. ‘Azuri’ su poslednje Svetsko prvenstvo propustili pre 60 godina u Švedskoj.

Posle debakla kojeg su doživeli u kvalifikacijama, morali su da naprave svojevrsno resetovanje. To su i učinili, a kako izgledaju u novom ruhu, imaćemo priliku da vidimo u subotu uveče u 1. kolu kvalifikacija za EURO 2020 protiv Finske.

Novi selektor Roberto Manćini sastavio je zanimljivu reprezentaciju sa dosta novih imena. Prema pisanju italijanskih medija za sutra je pripremio formaciju 3-4-3, s mladim Đanluiđijem Donarumom na golu te kvalitetnom obrambenom trojkom Romanjoli, Bonući, Kjelini.

U veznom redu će od prvog minuta najverovatnije krenuti Spinacola, Verati, Žoržinjo i Barela, dok će napadačku trojku na krilima činiti Bernardeski i El Šaravi, a u špicu se očekuje iskusni Kvaljarela.

Susret Italije i Finske počinje u 20:45, a igra se na stadionu Friuli u Udinama.

Komentari
Advertisements