Gašić: Teško je i specifično biti golman Zvezde

Dušan Gašić trener golmana Crvene zvezde

Trener golmana Crvene zvezde, Dušan Gašić, izjavio je da je veoma teško i specifično biti golman crveno-belih.

Jako je teško i specifično biti golman Crvene zvezde. Takođe, nije lako naći profil golmana za ovaj klub jer, pored svih fudbalskih karakteristika, tehničko-taktičke obučenosti, pored fizičkih predispozicija, za golmane ovde je najvažniji mentalni sklop. Znamo svi da, pored sto odbranjenih lopti, jedna greška koja se napravi jedina se pamti. Trik je da ta greška bude što jeftinija, da ne košta mnogo ekipu. U Zvezdi golmani nemaju mnogo posla, a ipak moraju da ostanu koncentrisani svih 90 minuta i da telo sve vreme bude spremno za iznenadnu reakciju, do koje na kraju možda neće ni doći. To u priči deluje vrlo lako, ali na terenu je dosta drugačije. Lakše je braniti u klubu gde ima više posla, jer količina reakcija održava fokus. Nama se to dešava u Ligi šampiona, gde su utakmice potpuno drugačije. Golman mora da bude vrlo adaptibilan da bi dobro obavljao svoj posao u Zvezdi, izjavio je Gašić za klupski sajt.

Zvezda u ovom trenutku ima sjajne golmane.

Borjan je već dugo član najjače selekcije Kanade, dok Miloš Gordić redom prolazi reprezentatvine selekcije Fudbalskog saveza. Drago mi je da su svojim radom i igrama u Crvenoj zvezdi zadržali status reprezentativaca. Nadam se da ćemo naredni put u mladoj reprezentaciji imati još jednog golmana, Aleksandra Stankovića. Dok rade odvojeno od kluba golmani su fokusirani na konkretne utakmice koje očekuju njihove ekipe, pripremaju se nešto drugačije od onog na šta su ovde navikli. Popović je na delu pokazao da smo napravili odličan izbor kada smo ga doveli. On je odličan golman, odličan čovek, poseduje sve karakteristike koje treba da bi bio u ovako velikom klubu. Spreman je da nosi pritisak i odgovornost koji postoje kada stanete na gol Crvene zvezde. Svaku šansu koju je dobio iskoristio je na najbolji mogući način. Svakako je privilegija biti deo najboljeg tima svoje zemlje i ponosan sam na svoje golmane.

Srpski šampion ne mora da brine za golmansku poziciju u budućnosti.

Trenutno imamo dvojicu mladih golmana u Grafičaru, Aleksandra Stankovića i Strahinju Savića. Prvi golman omladinaca Miloš Gordić ima već profesionalni ugovor, i on se nalazi na vratima prvog tima. Mi pratimo njihov rad i razvoj, vreme će pokazati šta će biti, ali za sada sve ide dobrim tokom. Stanković je sigurno neko ko je najbliži profilu golmana koji može kvalitetno da brani u našem prvom timu. Naravno, tek ga treba videti i u nekom ozbiljnijem takmičenju, na primer kroz Superligu sledeće godine i onda u odnosu na to donositi dalje odluke. Veliko bogatstvo ovih mladih momaka je što u ovom trenutku u prvom timu imamo trojicu fantastičnih golama od kojih mogu da nauče mnogo. Retko koji mladi golman je u takvoj situaciji i verujem da će im rad uz njih mnogo pomoći u daljoj karijeri, zaključio je Gašić.

Komentari
Advertisements