POVRATAK U ITALIJU: Konte pozvao Pirla da mu bude pomoćnik u novom klubu!

240319ContePirloSC

Italijanski fudbalski trener Antonio Konte dobio je otkaz u Čelsiju pred sam početak aktuelne sezone.

Godinu dana kasnije četrdesetdevetogodišnji strateg bi se mogao vratiti u velikom stilu. Torinski ,,Tutosport“ tvrdi da bi upravo on od leta ponovo trebalo da sedne na klupu Juventusa.

Naime, izvesno je da Masimilijano Alegri od naredne sezone neće voditi ,,staru damu“. Rukovodstvo kluba već uveliko traži njegovu zamenu, a nakon neuspelog angažmana Zinedina Zidana i Didijea Dešama, sada je favorit bivši trener Konte.

Upravo je Konte bio taj koji je pokrenuo dominaciju Juventusa 2011. godine. Vodio je tim od 2011. do 2014. godine, osvojio je tri titule prvaka, a nasledio ga je Alegri nakon što je Konte preuzeo selekciju Italije.

,,Tutosport“ navodi da bi se s njim ovaj put u ulozi pomoćnika u Torinu mogao pojaviti i legendarni Andrea Pirlo. Sjajni vezista je došao iste godine u Juventus kao i Konte, ali se zadržao godinu duže i osvojio titulu više.

Konte, koji je nekad i kao igrač nosio dres Juventusa, svakako bi rado ponovo seo na klupu torinskog kluba. Uvek je bio omiljen među navijačima i sada bi se mogao vratiti u velikom stilu.

Sjajni stručnjak se ove sezone već povezivao s velikim ekipama. Navodno je imao pozive iz Real Madrida i Intera, ali ih nije prihvatio.

Komentari
Advertisements