Rahim Sterling oštar: Svi navijači Crne Gore moraju da budu kažnjeni

Rahim Sterling

Reprezentacija Engleske ubedljivo je savladala Crnu Goru (5:1), ali im je uprkos pobedi ostao gorak ukus u ustima zbog ponašanja navijača u Podgorici.

Tamnoputi igrači Engleske bili su veoma ljuti nakon meča zbog rasitičkih uvreda na njihov račun, podršku im je pružio i selektor Geret Sautgejt, dok sa druge strane Ljubiša Tumbaković je rekao da nije ni čuo ni primetio bilo kakve rasne uvrede. Najoštriji je bio Rahim Sterling, koji je zatražio da svi navijači Crne Gore budu kažnjeni.

Nekoliko idiota uništilo je kompletan utisak o meču. Svi su čuli rasističke povike, a kazna mora da bude adekvatna, ne samo za jednog ili dva čoveka, već za sve navijače. Bez obzira o kojoj zemlji se radi, kada tvoji navijači vređaju na rasnoj osnovi stadion mora da bude zatvoren. Samo na taj način će sledeći put razmisliti da li će ponoviti ispad, izjavio je Sterling za BBC.

Svojim ušima sam čuo uvrede i to je potpuno neprihvatljivo. Naši igrači moraju da osete podršku, a incident ćemo prijaviti kroz odgovarajuće kanale i nadam se da će istražni organi odraditi svoj posao, rekao je selektor Engleske, Geret Sautgejt.

Komentari
Advertisements