Verkić: Hrvati padaju u hramu rukometa

Svetislav Verkić

Rukometna reprezentacija Srbije nije ostvarila pobedu u prve dve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Remi sa Belgijom i poraz od Švajcarske svakako da ne zadovoljavaju apetite navijača, igrača i stručnog štaba, a već u naredna dva susreta slede i dva najveća iskušenja, dueli sa Hrvatskom.

Golman našeg nacionalnog tima, Svetislav Verkić, izrazio je nadu da će pune tribine dvorane „Aleksandar Nikolić“ nositi igrače do pobede protiv velikog protivnika.

Prve dve utakmice smo kiksnuli, pogotovo sa Belgijancima u Zrenjaninu. Sada postoji imperativ pobede nad Hrvatskom, što nije nemoguće da se dogodi. Utakmica se igra u „Pioniru“, a znamo da je ta hala u nekim prošlim vremenima važila za hram rukometa. Ako tribine budu pune, sigurno je da će svako od igrača imati i dodatni motiv za igru. Iskreno se nadam pobedi, pred punim „Pionirom“ možemo da se nosimo sa njima. Biće to praznik rukometa, verujem da neće biti treme, imaćemo potrebnu mirnoću i stabilnost. To će presuditi u odlučujućim momentima, meč u Beogradu biće na jednu, dve lopte, rekao je Verkić.

Duel u Beogradu na programu je 11. aprila od 18 časova, a već tri dana kasnije uslediće meč u Zadru.

Sigurno je da će nas sačekati vrela atmosfera. Imamo dosta mladih igrača i jedino čega se pribojavam je da ne izgore u takvim uslovima. Od velikog značaja je iskustvo igranja Svetskog prvenstva prošlog januara. Videli su da su Nemci i Francuzi ljudi od krvi i mesa, a da je razlika u sistemu, kolektivu i kontinuitetu, dodao je Verkić.

Komentari
Advertisements