Nervoza u Podgorici

Košarkaši Budućnosti i Cedevite pripremaju se za drugi meč polufinala ABA lige koji će se sutra odigrati u Podgorici.

Iako su svi već videli Budućnost u finalu, Cedevita je u prvom meču na svom parketu došla do trijumfa i razuverila sve da imaju potreban kvalitet za ovakve utakmice.

Sada sledi revanš, a trener hrvatskog kluba Slaven Rimac nije želeo da prepusti ulogu favorita rivalu.

 – Prema mom mišljenju, favorit se bira po tome koliko ko košta. U tim računicama Budućnost je sigurno najskuplja ekipa u ABA ligi i prema tome imaju najviše kvalitete unutar svoje lige. Svaka ekipa ima kvalitetne igrače. Bio bih glup da kažem da su oni favoriti i da mislim da su bolji od nas. Apsolutno tako ne razmišljam. Imaju najveći budžet i imaju stvarno kvalitetne pojedince. Ako njihovi i naši pojedinci imaju svoj najbolji dan, verovatno će oni pobediti. Međutim, na nama trenerima je da malo to zamaskiramo, da neke naše manjkoce sakrijemo i prednosti istaknemo – rekao je Rimac i nastavio:

 – Sigurno je da je lepše voditi sa 1:0, a ne gubiti sa 1:0. Dobro je što smo pobedili u Zagrebu, ali u Podgorici moramo da odigramo još bolje, ako mislimo da još jednom slavimo protiv Budućnosti. Nema veze da li će se to desiti sada ili za sedam dana. Moramo da pokažemo sve ono što nas je krasilo u prvoj utakmici. Normalno, biće nekih iznenađenja i sa njihove strane, ali moramo da pokušamo da budemo spremni.

Edo Murić Cedevita

S druge strane, njegov kolega i suparnik Jasmin Repeša miran je pred meč koji može da odluči finalistu ABA lige.

 – Ja sam zaista miran, što možete i da vidite. Ako ispoštujemo ovaj obavezni deo, ispravimo neke propuste u odbrani, ako ne dozvolimo saradnju visokih i plejmejkera, jer oni imaju vrhunske visoke igrače koji bolje dodaju loptu nego plejmejkeri. Ako ispoštujemo obavezni deo, dakle zagrađivanje, jedan na jedan, ne gubiti svoga čoveka, mislim da ćemo mi da dobijemo. Ali ako se ne ispoštuje bazni deo, onda će biti jako, jako teško. Mislim da ni publika, ni ceo klub, ni ceo Upravni odbor ne zaslužuju da mi ne damo sve od sebe. To je nešto što bi značilo poraz u svakom poslu – rekao je Repeša.

Bosanskohercegovački stručnjak je istakao da je sve dobro pripremljeno i da je potrebno da ekipa da sve od sebe ne bi li pobedili.

 – Ne zameram ja nikome kada ima loš dan, ne zameram ako je protivnik bolji od tebe, ali zameram i sebi i ekipi, i to je sramotno u bilo kojem poslu kada se radi, da kada izađeš sa parketa, a nisi dao sve od sebe. To organski ne podnosim. Ako neko ne da sto odsto od sebe, onda je to veliki problem i ja ne podnosim takve stvari. A što se tiče taktičkih zamisli to je pripremljeno – završio je Repeša.

Utakmica je rezervisana za nedelju i 19 sati u rasprodatoj hali ,,Morača“ u Podgorici.

Komentari
Advertisements